Partij van de Arbeid

OVERZICHT PVDA-BIJEENKOMSTEN VANAF 1 MAART T/M 6 MAART

Vrijdag 1 maart
§ Ad Melkert begroet in Varik (gemeente Neerijnen) de 86-jarige Sander van Santen, het oudste gemeenteraadslid van de PvdA die dit jaar na 40 jaar raadslidmaatschap afscheid neemt van de raad. Later op de middag volgen werkbezoeken rond stedebouwkundige projecten in Maastricht.

§ Special Event: 'Talk of the Town' in Maastricht met onder andere Ad Melkert, Ruud Koole, Margo Vliegenthart en Rick van der Ploeg, Jörgen Raymann, Brainpower, Maud Hawinkels, Lijst 0 en veel meer. Vanavond staan de politici achter de bar en bepaalt het publiek wat er gebeurt. Met discussie, film, muziek en nieuwe media. Er vinden optredens plaats van onder andere Brainpower, dj Mark van Dale, Jörgen Raymann en studenten van de filmacademie.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Eibergen en Ede. Ze is te gast bij Sociaal Cultureel Werk Welstede, de organisatie van Sociaal Cultureel werk in Ede. Ze ontmoet de directie, het personeel en oudercommissies. Aansluitend brengt zij een bezoek aan een peuterspeelzaal en heeft een gesprek met ouders.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gertjan Boekraad Zwolle. De delegatie woont in de avond o.a. een groot debat bij over Zwolle als vervoersknooppunt in Nederland, volgend op een inleiding van Tineke Netelenbos.

§ Minister Eveline Herfkens bezoekt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens Rotterdam. Ze brengen een bezoek aan de Kaapverdische Stichting Avanco, aan het Jongeren Informatiepunt (JIP) voor de verkiezingen en naar een publieke bijeenkomst over veiligheid en jongeren.

§ Staatssecretaris Geke Faber en de Kamerleden Willem Herrebrugh en Tineke Witteveen bezoeken Vlieland. Breed programma over de kansen en bedreigingen van de waddeneilanden. De politici spreken hierover met de eilandbewoners.

§ Het kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl bezoekt Roermond. Zij brengt hier onder andere een bezoek aan het Centrum voor Werk en Inkomen. Zaterdag 2 maart
§ Staatssecretaris Margo Vliegenthart, lijstrekker Ad Melkert en Kamerlid Annet van der Hoek bezoeken Helmond en Heerlen. In Heerlen brengt het gezelschap een bezoek aan het Medisch Centrum in het kader van de Open Dag in de Zorg. Zij spreken met personeel en patienten.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Den Haag. Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt vandaag de verkiezingsmarkt in Den Haag.

§ Minister Klaas de Vries brengt samen met het Kamerlid Jo Horn, Europarlementariër Ike van den Burg en het Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen een bezoek aan Apeldoorn. Zij ontmoeten de jongeren van het project "Blauwe ogen van de politie", een initiatief van jongeren gericht op preventie van criminaliteit. Daarna brengen ze een bezoek aan het project preventie winkeldiefstallen, waarin de politie en winkeliers samenwerken. Tot slot lunchen ze in de jongerenbus, een alternatieve hangplek voor jongeren.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gertjan Boekraad Zwolle. De delegatie woont in de avond een groot debat bij over Zwolle als vervoersknooppunt in Nederland, volgend op een inleiding van Tineke Netelenbos.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole is in Bergen op Zoom Onder het motto 'Er zit muziek in de stad' zullen alle kandidaat raadsleden onder begeleiding van levendige muziek samen de partijvoorzitter campagne voeren in de binnenstad. Aan het eind van de middag zal in cafe 'het Zwijnshoofd' de dag worden afgesloten met een campagnespeech van Ruud Koole

§ Minister Jan Pronk brengt samen het Kandidaat-Kamerlid Godelieve van Heteren een bezoek aan Breda en Bergeijk. In Breda zal Jan Pronk samen met de lokale PvdA op de verkiezingsmarkt op de Grote Markt staan. In Bergeijk zullen de politici een korte fietstocht maken langs zuivelfabriek het Stoom en chemisch bedrijf Diffutherm.

§ Staatssecretaris Wouter Bos bezoekt samen Kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom Almere en Dordrecht. Nebahat Albayrak gaat mee naar Dordrecht Het gezelschap zal onder andere op de markt in Dordrecht rode suikerspinnen uitdelen. In Almere gaan de politici, samen met Michiel van Hulten (Europarlementarier), naar de Steiger, een pand met oefenruimtes voor nieuwe bands.

Zondag 3 maart
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Amsterdam. Ad Melkert bezoekt de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord en gaat daarna naar een multiculturele bijeenkomst in de Bijlmer (Amsterdam Zuid-Oost) met Elvira Sweet (lijstrekker Amsterdam Zuid-Oost), Rob Oudkerk en Hannah Belliot. En een optreden van stand-up comedian Jörgen Raymann.

§ Future Festival in Tilburg met onder andere Ad Melkert (voorzitter Tweede-Kamerfractie en lijsttrekker PvdA), Rick van der Ploeg (staatssecretaris van cultuur), Margo Vliegenthart (staatssecretaris van volksgezondheid, welzijn en sport), en Saskia Noorman den Uyl (lid Tweede Kamer), Annet van der Hoek (lid Tweede Kamer) Omar Ramadan (kandidaat voor de Tweede Kamer, oud-voorzitter van de Jonge Socialisten), Usman Santi (lid Tweede Kamer), Hans Westerhof (trainer Willem II), Jacques Tichelaar (voorzitter Algemene Onderwijs Bond, kandidaat Tweede Kamer), burgemeester Johan Stekelenburg, PvdA-wethouders Wim Luijendijk en Jan Hamming en lokale raadskandidaten Daan Cobelens, Thomas Deliën en Mohammed Azzougarh. In de poptempel van het zuiden 013 in Tilburg wordt voor de derde keer een groots opgezet festival georganiseerd door jongeren uit Tilburg en omgeving, ondersteund door de PvdA. Op dit festival zijn er flitsende discussies waaraan diverse lokale en nationale politici en jongeren zullen deelnemen, afgewisseld met muziek, workshops, acts, multimedia en demonstraties. Onderwerpen als sport, drugs, onderwijs, werk, jongerenparticipatie en veiligheid zullen hierbij aan de orde komen. Om 21.00 uur vindt een verkiezingsdebat plaats tussen Ad Melkert en Jan Hamming. Het Future Festival wordt gepresenteerd door Karin Breurs, Guilly Koster en Turkish Fiësta. Verder doen mee: Brainpower, Pater Moeskroen, Medicamento, Cilvaringz en Sêna Casita, Amuze, The Hill, The Next Destination, DJ Twiggy, en andere jongerenhelden!

Maandag 4 maart
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Amersfoort. Ad Melkert bezoekt de VMBO-school De Boogschutter. Hij spreekt met een aantal leerlingen over wat ze na deze opleiding willen doen, wat er goed is aan hun opleiding en wat kan worden verbeterd. Tevens bezoekt hij het project De Buitenkast. Dit is een project waarbij kinderen op straat speelgoed kunnen lenen en onder begeleiding kunnen spelen. Ad Melkert deelt speelgoed uit en spreekt met de kinderen en de begeleiders.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Zaanstad Van Nieuwenhoven gaat onder andere naar de Sultan Ahmet Moskee waar ze in een ongedwongen sfeer met bezoekers van de moskee spreekt over hetgeen hen bezighoudt. Ook bezoekt Van Nieuwenhoven het informatiecentrum en de bewonersvereniging van de wijk Vijfhoek.

§ Minister Klaas de Vries brengt samen met de Kamerleden Peter van Heemst, Marleen Barth, Jo Horn, Saskia Noorman-Den Uyl en Thanasis Apostolou en Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen een bezoek aan Purmerend en Almere. Peter van Heemst zal in Almere in gesprek gaan met Antiliaanse jongeren. In aanwezigheid van Klaas de Vries zal de intentieverklaring voor het wijkontwikkelingsplan van de Staatsliedenbuurt ondertekend worden.

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met Kamerlid Staf Depla en Kandidaat-Kamerlid Roos Vermeij een bezoek aan Gouda en Hilversum. Tevens geeft Wouter Bos in de middag een gastcollege aan de Universiteit van Amsterdam. 's Ochtends gaan de politici een kijkje nemen in de wijk Plaswijck en de wijk Oosterwei. Ook spreken zij met de zelforganisatie R&M (Rachid en Melchior) over allerlei projecten die zij hebben opgezet voor allochtone jongeren in de wijk.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole brengt een bezoek aan Veendam en Groningen. Koole bezoekt in de middag de saneringswijk Noord-Oost waarbij gesproken wordt over de sociale gevolgen van de sanering.

§ Staatssecretaris Margo Vliegenthart en Kamerlid Annet van der Hoek bezoeken de stad Groningen en 's avonds Hoogezand-Sappemeer. De politici brengen een bezoek aan verzorgingstehuis Maartenshof, gevolgd door een discussie over wonen, zorg en welzijn in buurthuis Het Vinkhuys. Tot slot brengt Vliegenthart een bezoek aan de Vensterschool Stadspark. 's Avonds volgt brede aandacht in Hoogezand-Sappemeer voor het project Heel de Buurt over versterking van de sociale cohesie in de wijk.

§ Staatssecretaris Ella Kalsbeek brengt samen met de Kamerleden Khadija Arib, Gerritjan Van Oven, Usman Santi, Adri Duivesteijn en Kandidaat-Kamerlid Gerard Bosman een bezoek aan Den Haag. Zij bezoeken onder andere het experimentele Vadercentrum Escamp. Het centrum zet zich in voor emancipatie, coachend ouderschap en vernieuwing. Tevens bezoeken ze De Haeghegroep, een sociaal werkvoorzieningsbedrijf. Adri Duivesteijn zal daar een nieuwe website openen en Ella Kalsbeek de internetzuil.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met Kamerlid Mariëtte Hamer en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Den Haag. Zij bezoeken het Segbroekcollege in Den Haag en wonen hier de officiële opening van de Theaterklas bij samen met Pierre Heijnen (PvdA wethouder.) Het betreft hier een theaterklas in een 'normale' Mavo/Havo/Vwo school.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met Kamerlid Jet Bussemaker en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Amsterdam. In de middag bezoeken zij het Zeeburg college voor VMBO, een school die zich richt op techniek, uiterlijke verzorging en mode & kleding. Ze hebben speciale voorzieningen voor schoolverlating en een "family-room." Daarna bezoeken ze in de binnenstad het Stork-terrein, waar veel bedrijfsruimten en broedplaatsen voor kunstenaars gecreëerd worden.

Dinsdag 5 maart
§ Lijsttrekker Ad Melkert, premier Kok, Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en partijvoorzitter Ruud Koole (ovb) bezoeken Eindhoven. In Eindhoven vindt 's avonds een grote slotavond plaats om het einde van de Gemeenteraadscampagne in te luiden.

§ Minister Eveline Herfkens geeft een gastcollege in Maastricht. Herfkens geeft 's middags een gastcollege op de Universiteit van Maastricht aan studenten Economie. Het onderwerp van het college is vier jaar ontwikkelingssamenwerking onder minister Herfkens

§ Minister Jan Pronk brengt samen met de Kandidaat-Kamerleden Godelieve van Heeteren en Walter Etty een bezoek aan Zaanstad. Het bezoek staat in het teken van het INVERDAM Project. Hierin staat de ontwikkeling van het Zaandamse stationsgebied centraal. Het draait hier om upgrading, nieuwe werkgelegenheid, scholing en de ontwikkeling van een nieuwe campus.

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met Kamerlid Staf Depla en Kandidaat-Kamerleden Roos Vermeij en Diederik Samsom een bezoek aan Nijmegen. De politici bezoeken het jongerencentrum De Boerderij in de wijk Meijhorst. Het centrum werkt actief aan het terugdringen van de overlast van jongeren in de buurt. Allochtone jongeren vertellen de politici over hun aanpak.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt samen met de Kamerleden Sharon Dijksma, Judith Belinfante en Kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar een bezoek aan Amsterdam. Zij gaan lunchen in het Zwammerdam Instituut bij het kunstenaarsproject Smart Project Space. Daarna gaan ze naar de UvA om een college bij te wonen. Eveneens maken ze een wandeling over het BinnenGasthuis terrein. Hier ontmoeten ze studenten en bekijken ze de aanwezige monumenten. In de Zuiderkerk hebben ze een ontmoeting met twijfelende PvdA stemmers en krijgen een rondleiding in de gerestaureerde kerk. In de avond is er een afsluitend campagnefeest in Theater Cosmic.

§ Staatssecretaris Ella Kalsbeek brengt samen met Gerritjan van Oven (ovb) en Usman Santi (ovb) en Kandidaat Kamerlid Gerard Bosman een bezoek aan Schouwen Duiveland. Het gezelschap zal ondermeer eten met jongeren, vertegenwoordigers uit de jeugdzorg en PvdA-leden van Schouwen Duiveland. Er vindt een discussie plaats over de opvang van aan harddrugs verslaafde jongeren.

§ De Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Eppo Bolhuis bezoeken Apeldoorn Beide Kamerleden zijn aanwezig bij een verkeersdebat in het Stadhuis. Het debat wordt gehouden in de vorm van een ronde tafeldiscussie. Andere aanwezigen zijn Rob van Gremmen (ANWB), dhr. A. Kroes (3VO), dhr. B. van der Wal (Fietsersbond) en een vertegenwoordiger van Rover.

§ De Kamerleden Harm Evert Waalkens en Willem Herrebrugh bezoeken Lelystad In de ochtend spreken de Kamerleden het wandelend publiek op de markt aan. 's Middags bezoeken zij vier zorgcentra waar zij vele senioren treffen.

Woensdag 6 maart
Uitslagenavond Gemeenteraadsverkiezingen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen met Ad Melkert, Wim Kok, Ruud Koole, Jeltje van Nieuwenhoven, Margo Vliegenthart, Klaas de Vries, Wouter Bos en vele anderen. De aanwezige politici reageren op de eerste uitslagen. De presentatie van deze avond is in handen van Wouter Bos, Roos Vermeij en Klaas Jansma. Kamerlid Annet van der Hoek en de Friese PvdA-helden zijn ook aanwezig. Muziek door Weima & Van der Werf.

Met vriendelijke groeten,
Fridy van Hapert
PvdA-afdeling Voorlichting
070-318 2694