Gemeente Soest

Sportcoördinatiepunt per 1 maart 2002 van start

Met ingang van 1 maart 2002 treedt Rachel Wouters in dienst als projectmedewerker bij het Sportcoördinatiepunt van de gemeente Soest. Mevrouw Wouters heeft vrijetijdswetenschappen gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in de afstudeerrichting sport, bewegings- en lichaamscultuur en daarnaast management en marketing.

In het kader van het project 'Breedtesportimpuls gemeente Soest' is het aanstellen van een sportcoördinator een van de drie peilers die zijn gericht op de verbetering en versterking van de organisatorische sportinfrastructuur. De sportcoördinator heeft een neutrale dan wel soevereine functie die een herkenbaar gemeentelijk loket vormt en de koppeling realiseert en stimuleert tussen sportaanvraag en sportaanbod en de samenwerking bevordert tussen de verschillende beleidsterreinen en organisaties.

De tweede peiler is gericht op een project dat extra aandacht geeft voor het bewegingsonderwijs aan jonge kinderen door middel van het aanstellen van een bewegingsconsulent. De derde peiler heeft welzijn als uitgangspunt, specifiek gericht op jongeren en ouderen. Het gaat hierbij om ondersteuning van de welzijnsorganisaties bij de organisatie van projecten die zijn gericht op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten.

Tussen de drie peilers zijn heel nadrukkelijk dwarsverbanden aangelegd om integratie en duurzaamheid van de verschillende projecten te bevorderen.

---