Ministerie van PLOS Suriname


PERSBERICHT

Verdere verbetering van financieel bestuur:

Overeenkomst met Nederland voor Sf. 20,7 miljard

Hedenmorgen ondertekenden de minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking
Drs. K. Raghoebarsing, en de waarnemend Chef de Poste van de Nederlandse ambassade P. Le Poole, een committeringsbrief voor een bedrag van Euro 10,6 miljoen. Hierdoor kan thans het project 'Institutionele Versterking Ministerie van Financiën' worden uitgevoerd. Minister H. Hildenberg van Financien, die eindverantwoordelijke van het project is, en P. Le Poole ondertekenden vervolgens de uitvoeringsovereenkomst. Het project wordt gefinancierd lastens de Verdragsmiddelen. De uitvoering vindt plaats in een samenwerking tussen Financiën Suriname en Financiën Nederland.

Door dit project zal het Ministerie van Financiën de stabiele macro- economische situatie in Suriname veel duidelijker kunnen ondersteunen, enerzijds door de begroting als effectief en efficiënt sturingsmechanisme te hanteren. In de uitvoering worden ook de vakministeries betrokken. Ten tweede wordt ook een efficiënte, doorzichtige en klantgerichte belastingdienst bevorderd waardoor deze Dienst een meer betrouwbaar instrument wordt om voor stabiele belasting inkomsten te kunnen zorgdragen.

Het project start per 01 maart aanstaande en heeft een looptijd van drie jaren. Het zal bijdragen aan de uitvoering van het Meerjarenontwikkelingsprogramma 2001-2005, en bijdragen tot de structurele hervorming van de Surinaamse overheid.

Tot de activiteiten die zullen worden uitgevoerd behoren onder meer opleidingen, aanpassing van verouderde wetgeving, verbetering van de bedrijfsvoering, verbetering van begroting- en uitgavenplanning, communicatie, kwaliteitszorg, klantgerichtheid en verdere transparantie van beleid.

Paramaribo, 28 januari 2002
Publiciteitsdienst PLOS
Dra. D.A. Phoelsingh