Projectbureau Duurzame Energie

PROJECTBUREAU DUURZAME ENERGIE

Regieprijs Duurzame Energie uitgereikt

De Regieprijs Duurzame Energie is op 27 februari uitgereikt door Projectbureau Duurzame Energie tijdens de Nederlandse Duurzame Energie Conferentie (NDEC). Winnaar van de Gemeentelijke Regieprijs is de heer H. Schrik van de gemeente Coevorden en de Regionale Regieprijs is gegaan naar de heer S. van der Heuvel van Regio Milieu & Afval, Regio Breda. Deze personen hebben zich de afgelopen tijd bewezen als 'regisseur' op het gebied van duurzame energie bij lagere overheden.

Nederland heeft veel mogelijkheden voor een meer verantwoorde aanpak van energievoorziening. Diverse vormen van duurzame energie stellen ons in staat de duurzame-energiedoelstellingen op efficiënte wijze te realiseren. Een voortvarende aanpak van lokale overheden is zeer gewenst en vergt ook reële inspanningen. Lokale overheden moeten zorgen voor een beleid waardoor realisatie van duurzame energie mogelijk wordt.
Duurzame energie is een complex en veelomvattend onderwerp. Het vraagt om regie. Regie om te komen tot structurele groei van duurzame energie. Het vraagt om mensen die met inzet en motivatie in de startfase vrijwillig de regie op zich nemen. Deze mensen moeten hun gemeente of regio sturen richting een gestructureerd duurzame-energiebeleid en de juiste randvoorwaarden creëren. De heer Schrik (gemeente Coevorden) en de heer van der Heuvel (regio Breda) zijn er binnen de lokale overheid in geslaagd om duurzame energie in al haar facetten in hun beleid op te nemen. Daarnaast hebben ze voor een enorme kennistoename gezorgd op het gebied van duurzame energie binnen hun gemeente en regio. Zij hebben zich ruimschoots bewezen als duurzame-energieregisseur en dit wil het PDE onderstrepen door middel van het overhandigen van de Regieprijs Duurzame Energie.