Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2002 Perstberichten districten Utrecht stad, 9.40 uur

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Politieagenten in burger hebben dinsdagmiddag een autokraker aangehouden op de Balijelaan.

De agenten reden om 16.51 uur in een burgerauto ter hoogte van de kruising van de Balijelaan met de Rijnlaan. Zij zagen een 14-jarige jongen bij een auto staan. De jongen sloeg een ruit van het voertuig in en boog zich voorover door de ingeslagen ruit. Toen de jongen weer overeind kwam en wegrende zetten de agenten te voet de achtervolging in. Zij wisten hierop de verdachte aan te houden. Op het bureau is de 14-jarige Utrechter gehoord en hij bekende de kraak. Hij bleek geen goederen te hebben buitgemaakt. De jongen ontving een dagvaarding en werd door zijn moeder opgehaald van het politiebureau.

Catharijnebaan afgezet vanwege gevaarlijke situatie

UTRECHT - Dinsdagmiddag heeft de politie enige tijd de Catharijnebaan en -singel afgesloten voor alle verkeer. Door de storm was een luik op het dak van het Radboudkwartier losgeraakt en was er het risico dat het op de rijbaan zou waaien.

Om 16.30 uur werd de politie naar het Radboudkwartier gezonden, waar een glazen luik door de storm los was geraakt. De brandweer nam de situatie op en constateerde dat het losgeraakte luik ieder moment van het dak, op de rijbaan zou kunnen waaien. Hierop heeft de politie de Catharijnesingel en baan in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. De brandweer heeft vervolgens het luik van het dak verwijderd, waarna de weg weer werd vrijgegeven door de politie.

Snelheidscontroles

UTRECHT Dinsdag heeft de politie op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden.

Tussen 9.30 uur en 11.00 uur werd gecontroleerd op de Catharijnesingel. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 606 voertuigen is gemeten. 156 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Tussen 17.00 uur en 18.00 uur werd een controle gehouden op de Eykmanlaan. Ook hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 592 voertuigen is gemeten. 68 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Zes illegalen aangehouden

UTRECHT Dinsdagochtend heeft de politie zes illegale Bulgaren aangehouden op de Stroyenborchdreef.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in naar het mogelijke verblijf van illegalen in een woning aan de Stroyenborchdreef. Dinsdagmorgen om 06.50 uur heeft de politie de woning gecontroleerd. Er werden zes Bulgaren aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.