Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-02-2002 Limburg-Zuid; alcoholcontroles (RKey; 16.15 u) Zaterdag, 23 februari 2002

Limburg-Zuid

Limburg Zuid; alcoholcontroles
De politie heeft afgelopen vrijdagavond / zaterdagnacht in het kader van een Europese alcoholcontrole, alcoholcontroles gehouden op diverse locaties in geheel Zuid Limburg.
Aan deze controle werd door diverse instanties deelgenomen, zoals het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee en het Verkeershandhavingsteam. In totaal 119 perssonen. Het ook aanwezige promotieteam van 3VO Limburg deelde aan de automobilisten, die zonder alcohol achter het stuur zaten de bekende Bob (bewust onbeschonken bestuurder) sleutelhanger uit. Bovendien kregen alle bestuurders een folder uitgereikt waarin zij geinformeerd werden over de gevolgen van het rijden onder invloed.
Totaal werden in Heerlen/Nuth 1.500 voertuigbestuurders gecontroleerd, in Sittard/Geleen/Beek en Stein totaal 759 voertuigbestuurders, in Kerkrade/Landgraaf totaal 492 voertuigbestuurders en in Maastricht totaal 570 automobilisten. In Heerlen/Nuth bleken totaal 26 automobilisten onder invloed hun voertuigen te besturen, in Sittard/Geleen/Beek en Stein totaal 10 voertuigbestuurders, in Kerkrade/Landgraaf totaal 9 en in Maastricht totaal 10 automobilisten. In Heerlen, in Kerkrade, in Beek als in Maastricht vorderde de politie van een aantal automobilisten het rijbewijs in (totaal van zeven automobilisten het rijbewijs ingevorderd). De politie maakt proces-verbaal op tegen de zeven verdachten. De meeste overige verdachten, totaal 55 voertuigbestuurders (in alle Zuid Limburgse controleplaatsen), werden allemaal in het kader van snelrechtprocedures bekeurd met boetes varierend van ondermeer 190 Euro, 240 Euro, 249 Euro, 294 Euro, 306 Euro, 340 Euro tot 500 Euro. Overigens bekeurde de politie tijdens en naast deze controles in Sittard/Geleen/Beek en Stein ook nog eens totaal 37 voertuigbestuurders wegens allerlei verkeersovertredingen. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid, kapotte/ondeugdelijk werkende voertuigverlichting etc.