Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 6 februari 2002

Thema: Leer uw oudste broer kennen

Dagconferentie JBC over verhouding jodendom-christendom

NIJKERK Het Jeruzalem Bijbel Centrum (JBC) belegt op zaterdag 23 februari een dagconferentie in Nijkerk. Sprekers zijn Shlomo Hizak en George Ekeroth.

Hizak is directeur van het AMI-centrum voor Bijbelstudie en Onderzoek in Jeruzalem, het moederkantoor van het JBC, terwijl George Ekeroth onder meer verantwoordelijk is voor de maandelijkse uitgaven van het AMI-centrum. De sprekers zullen ingaan op de verhouding tussen jodendom en christendom. Het thema is: We moeten elkaar steunen Leer uw oudste broer kennen .

De dagconferentie wordt gehouden in gebouw De Schakel aan de Oranjelaan te Nijkerk (dichtbij het station). De deuren gaan om 9.00 uur open. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Alleen wie wil deelnemen aan de gezamenlijke lunch, dient vooraf telefonisch te reserveren bij het JBC (033-2459528). De toegang is vrij.

George Ekeroth licht het thema toe: "Os Guinness, een bekende christelijke auteur en leraar, heeft in 1999 gezegd: Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van het Westen afhankelijk is van de vraag of Joden en christenen elkaar in de komende eeuw zullen steunen. Dit is al vele jaren het doel van het AMI-centrum. Ik geloof dat het nu in het bijzonder na 11 september belangrijker is dan ooit dat we bijeenkomen om elkaar te steunen en te bemoedigen. We moeten elkaar versterken vanuit het Woord van God."

Noot voor de redactie