Gemeente Amsterdam


---
|
Opdracht ontwikkeling huisstijl gemeente Amsterdam naar Eden

Opdracht ontwikkeling huisstijl gemeente Amsterdam naar Eden

De gemeente Amsterdam gaat een nieuwe huisstijl ontwikkelen. De opdracht is na een bureauselectie gegaan naar Eden Design & Communication. De gemeente Amsterdam besteedt al geruime tijd aandacht aan het aanscherpen van haar identiteit en cultuur. Dit heeft geresulteerd in een missie en een gedragscode. De ontwikkeling van een nieuwe visuele identiteit sluit hierbij aan. Achterliggende reden is de wens om de relatie met en de dienstverlening aan de burgers te verbeteren. Een herkenbare visuele identiteit, waarin de drie Andreaskruisen uitgangspunt zijn, is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

De gemeente Amsterdam heeft voor Eden gekozen door zijn grote expertise en ervaring op het gebied van huisstijlontwikkeling en zijn plan van aanpak voor de gemeente Amsterdam. De aanpak is erop gericht om ruimte te creëren voor het specifieke karakter van de verschillende onderdelen van de gemeente Amsterdam, en tegelijkertijd te benadrukken dat zij deel uitmaken van één geheel.

Bij de ontwikkeling van het visuele basisconcept voor de huisstijl zal Eden samenwerken met het Amsterdamse designbureau Thonik, dat bijvoorbeeld het Centraal Museum in Utrecht en Sonsbeek tot zijn opdrachtgevers kan rekenen. Eden verwacht met deze samenwerking tot een optimaal creatief resultaat te komen dat rekening houdt met de verschillende eisen binnen de gemeente.Mogelijk zal Eden in latere stadia samenwerken met andere design-, reclame- of implementatiebureaus.

Met zo'n negentig professionals is Eden Design & Communication - ontstaan uit de fusie tussen BRS Premsela Vonk, Linea en DC3 interaction design - een van de grootste en meest toonaangevende designbureaus van Nederland. Opdrachtgevers van Eden zijn onder andere ABN AMRO Bank, Belastingdienst, Vrije Universiteit, gemeente Den Haag, Heineken nv, Kluwer, ministerie van Verkeer en Waterstaat, Nuon, Open Universiteit Nederland, ministerie van Justitie, Rabobank, en Rijksmuseum.

Mirjam Otten

^


-

© gemeente Amsterdam - 15-02-2002