Gemeente Den Haag

2002-02-05: College wil wildplassen tegengaan

Op initiatief van wethouder Wilbert Stolte wil het college dit jaar een pilotproject tegen wildplassen houden. Voorstel is om in de weekeinden in de nachtelijke uren zogenoemde 'mobiele plaskruizen' te plaatsen; in Scheveningen op de boulevard en in de Gevers Deynootweg, in de binnenstad op de Grote Markt, op het Plein en bij de Grote Kerk. In deze uitgaansgebieden veroorzaakt wildplassen overlast. Een voorlichtingscampagne, in samenwerking met de horeca, is onderdeel van de pilot. Wildplassers lopen het risico op een boete (46 euro).

In totaal worden 5 mobiele plaskruizen geplaatst; één per locatie. De voorzieningen worden 's avonds geïnstalleerd en de volgende ochtend weer verwijderd. Het gaat daarbij om de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. De pilot kost 59.000 euro. Als de gemeenteraad akkoord gaat met uitvoering van de pilot worden de plaskruizen eind maart voor de eerste keer geplaatst.

Verdere procedure

Het voorstel wordt donderdag 14 februari besproken in de raadscommissie Leefbaarheid, Milieu en Scheveningen en op donderdag 14 maart in de gemeenteraad.
last update: 5 februari 2002 ;pag.: 11062; auteur: 10;cat.: 17 Uw