Ingezonden persbericht

Roosendaal, 13 februari 2002

STARTPAGINADOCHTERS PAKKEN COMMERCIE GEZAMELIJK AAN

Startpagina.nl is de bestbezochte portalsite van Nederland, met ongeveer 1,7 miljoen bezoekers per dag. Startpagina is ooit begonnen met 1 hoofdpagina en is inmiddels uitgebreid tot een zeer complete portal met inmiddels meer dan 2200 dochterpagina's over uiteenlopende onderwerpen. Deze dochterpagina's worden beheerd door vrijwilligers, die over de betreffende onderwerpen relevante links bij elkaar verzamelen en publiceren op hun dochterpagina. Deze werkwijze heeft een zeer overzichtelijke en complete verzameling links opgeleverd, waardoor bezoekers snel de juiste links kunnen vinden over het onderwerp dat ze zoeken.

Startpagina biedt de beheerders van dochterpagina's de mogelijkheid om binnen hun pagina's commerciële links te plaatsen en de rechterbanner te verhuren. De verkoop van de gesponsorde plaatsen binnen de pagina's geschiedde in het verleden individueel, voor potentiële adverteerders was het niet eenvoudig om een duidelijk inzicht te krijgen welke advertentiemogelijkheden er door de diverse dochterpagina's geboden werden. Dit is nu verleden tijd met het opstarten van het project "Ik wil aandacht" (www.ikwilaandacht.nl).

Het doel van Ikwilaandacht.nl is om enerzijds de beheerders van dochterpagina's van Startpagina de mogelijkheid te geven hun advertentiemogelijkheden te publiceren binnen een overkoepelende website, anderzijds om potentiële adverteerders de mogelijkheid te geven de juiste advertentiemogelijkheden te zoeken binnen de deelnemende dochterpagina's van Startpagina. Daarnaast wordt er de nodige voorlichting gegeven die bij kan dragen tot het optimaliseren van het advertentiebeheer.

Het unieke van Ikwilaandacht.nl is dat het geheel belangeloos is opgezet en voor marketeers een ideale bron is om targeted marketing voor hun producten of diensten op te zetten. Het project Ikwilaandacht.nl is eind januari 2002 van start gegaan en inmiddels doen er ruim 250 dochterpagina's van Startpagina mee, die in januari 2002 gezamelijk goed waren voor ruim 3.000.000 pageviews. De verwachting is dat gedurende het 2e kwartaal van 2002 bijna 1000 dochterpagina's mee zullen doen die op dat moment gezamelijk goed zullen zijn voor zo'n 8 tot 10 miljoen pageviews per maand en een bereik van ruim 50% van alle internetgebruikers in Nederland. Hiermee ontstaat commercieel gezien één van de grootste bronnen om advertenties op te plaatsen.


---

---

Wij verzoeken u vriendelijk om bovenstaand persbericht op te nemen binnen uw publicaties. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Patrick van Zundert, één van de initiatiefnemers van Ikwilaandacht.nl

Bedankt voor uw aandacht!

Met vriendelijke groet,
Patrick van Zundert
Namens www.ikwilaandacht.nl
Tel. 0165-544980
E-mail info@ikwilaandacht.nl