HET NET

Het Net organiseert verkiezing 'De Digitale Vrijwilliger'

PERSBERICHT

Het Net organiseert landelijke verkiezing De Digitale Vrijwilliger

Amersfoort, 8 februari 2002 -- Met de lancering van www.digitalevrijwilliger.nl door internetaanbieder Het Net, is een start gemaakt met de maandelijkse nominaties van De Digitale Vrijwilliger. Hierbij maakt elke vrijwilliger die op functionele, creatieve en maatschappelijk relevante wijze online actief is, kans op een nominatie. Uiteindelijk zal dit leiden tot De Digitale Vrijwilliger van het Jaar, doordat bezoekers van de site hun stem uitbrengen over alle maandwinnaars.

Op de site van De Digitale Vrijwilliger kunnen bezoekers, sinds deze week, te allen tijde een Digitale Vrijwilliger voordragen. Elke maand selecteert een onafhankelijke jury de vijf beste sites van vrijwilligers. Deze worden op www.digitalevrijwilliger.nl geplaatst, waarna bezoekers van de site hierover hun stem uit kunnen brengen. De vrijwilliger met de meeste stemmen is maandwinnaar. Alle maandwinnaars komen vervolgens in aanmerking voor de Digitale Vrijwilliger van het Jaar.
De vakjury bestaat uit Erica Terpstra (onder andere lid van de VVD Tweede-Kamerfractie), Mark Friederichs (hoofdredacteur Internet Idee) en Betty de Groot (partner bij Glamago). Zij selecteren de vijf beste sites op maatschappelijk relevantie, onderwerp waarop de vrijwilliger actief is en de regelmaat waarmee het werk wordt gedaan.

Verenigingsprijs
Begin volgend jaar brengen bezoekers van de site hun stem uit over alle maandwinnaars. De winnaar uit deze landelijke verkiezing is Digitale Vrijwilliger van het Jaar en ontvangt zowel een persoonlijke prijs (twee weken Aruba voor twee personen) als een verenigingsprijs (computerpakket ter waarde van EUR 2500,-). Deze laatste prijs is bedoeld voor de vereniging waarvoor de vrijwilliger actief is. Indien De Digitale Vrijwilliger niet in verenigingsverband actief is, dan mag hij of zij zelf een vereniging of goed doel aanwijzen waar de prijs naar toe gaat.

Het Net beschouwt internet in de eerste plaats als een netwerk van, voor en door mensen. De Digitale Vrijwilliger sluit hier nauw op aan vanwege het interactieve karakter en de aandacht voor alledaags gebruik van internet. Het Net is een van de grootste internetaanbieders in Nederland en valt onder Planet Media Group, dochter van KPN.