Ingezonden persbericht


"BETER BODEGRAVEN" februari 2002 nummer 38

secretariaat:
J. Boom
Vossestaart 2
2411 ML Bodegraven
RABO rek. : 39.88.14.325
E-mail : info@beterbodegraven.nl
jaap.arens@planet.nl Url : www.beterbodegraven.nl

Verslag Ledenvergadering "Beter Bodegraven"
Op woensdagavond 16 januari 2002 heeft de partij haar jaarlijkse Ledenvergadering gehouden. In een druk bezochte en prettige sfeer is na het geven van een toelichting op het concept-programma door de fractievoorzitter Jaap Arens het Verkiezingsprogramma van de partij voor de komende verkiezingen van 6 maart aanstaande goedgekeurd.

In dit programma wordt in hoofdlijnen aangegeven wat wij de komende vier jaren willen bereiken voor ons mooie dorp aan de Oude Rijn. Het geeft een vooruitblik op hoe Bodegraven nog beter kan worden.

Bovendien is de Kandidatenlijst vastgesteld. De lijsttrekker is Jaap Arens. Hij heeft in de afgelopen Raadsperiode de fractie aangevoerd. Bij deze verkiezingen is hij ook onze kandidaat-wethouder. Mocht de uitslag van de verkiezingen en de naderhand te houden collegebesprekingen succesvol zijn voor de partij dan zal hij onze vertegenwoordiger worden in het nieuw te vormen college van B&W.

De lijst ziet er alsvolgt uit:
Jaap Arens
Nel de Wilde
Gert-Jan Rodenburg
Rob Schaafsma
Francis de Groot
Piet de Rooij
Ans Westerhof
Joop de Jong
Yvonne Huijsmans
Marius Batelaan

Hassan El Yazghi
Trudi Boxmeer
Leo Warmerdam
Hans van Ewijk
Tom Schaafsma
Piet Boers
Jan Leder
Joke Pouw
Jacco de Vries
Wim Hartog

Wil Baas
Arie Groenveld
Michel van Dijk
Piet Pijnacker
Mike van Klink
Jeannette Boom
Aad de Moree
Carla Goedhart
Martien Kromwijk
Anton Rijnbeek

Aanvragen afschrift Verkiezingsprogramma
e-mail: downloaden: jaap.arens@planet.nl www.beterbodegraven.nl

Contributie lidmaatschap "Beter Bodegraven"
Het Bestuur vraagt ieder lid zijn of haar jaarlijkse contributie van ¤ 4,50 weer over te maken op bankrekeningnr.: 39.88.14.325.

Belangrijkste items Verkiezingsprogramma summier weergegeven
1. Overtuiging/ Ideologisch fundament
Onze uitgangspunten zijn : Openheid, leefbaarheid en zorgzaamheid, integriteit en samenwerking. Bij het nemen van belangrijke besluiten moet de burger nadrukkelijk betrokken worden.
2. Openbare orde en veiligheid
Een actief gemeentelijk veiligheidsbeleid voeren. Met "meer centen voor agenten" en handhavingsbeleid met aandacht voor normaal gedrag. Pak de verloedering aan (zwerfvuil, graffitti etc.)! Toezicht op naleving van verstrekte vergunningen. Aandacht voor kleine verkeersovertredingen.
3. Leefbaarheid
Behoud van eigen identiteit van de kleine kernen. Meer aandacht voor herinrichting centrum van Nieuwerbrug. Blijvende en actieve aandacht voor groen, meer openbare verlichting etc. Blijvende steun aan de (sport-) verenigingen. Geen geldverslindend Cultuurhuis. Eerst de vele instellingen financieel orde op zaken laten stellen! Behoud van bestaande voorzieningen zoals het zwembad, het Evertshuis etc.
4. Ouderen
Samen met Seniorenberaad Integraal Ouderenbeleid ontwikkelen. Meer woningen (o.a. door aanpassingen, met seniorenlabel of voor zorg-behoevenden). Gratis buurtbus vanuit Meije en Nieuwerbrug. De "Zalmsnip" volledig uitkeren! Actieve bestrijding van de eenzaamheid.
5. Jongeren
Naast een JIP (Jongeren Informatie Punt) in het centrum dient er een Jeugdraad te komen. Zorgen voor goede onderkomens voor bv. KPJ en Marokkaanse jongeren. Behoud van de Zon voor alle jeugdgeledingen. Sportverenigingen inzetten om de jeugd op een sportieve wijze bezig te houden. Werk maken van integratie van de diverse jongeren binnen Bodegraven. Een ambulante jongerenwerker aanstellen.
6. Onderwijs
Het behoud van het voortgezet onderwijs is een speerpunt. Buiten schooltijd kunnen lokalen gebruikt worden voor maatschappelijke (buurt-) activiteiten. In iedere wijk meer samenwerking onder één dak tussen de verschillende scholen met behoud van eigen identiteit. Betrek hierbij de Kinderopvang en de Vierstroom.
7. Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting Ons idee van de "woonboulevard" aan de Willem de Zwijgerstraat realiseren. Leefbaarheid behouden door jaarlijks maximaal 80 woningen te bouwen voor Bodegravers. Grenzen aan de groei stellen. Meer sociale woningbouw en zorgwoningen. Hogere prioriteit voor starterde woningzoekers. Regie van de bouwontwikkeling bij de Gemeente zodat de invloed van de projectontwikkelaars beperkt wordt.
8. Verkeer en vervoer
Meer aandacht voor veilige routes voor fietsers, voetgangers en gehandicapten. Meer 30-km zones. Tegengaan sluipverkeer, vooral via Nieuwerbrug. Ontsluiting via nieuwe weg parallel aan A12 van Groote Wetering naar aansluiting Nieuwerbrug op A12. Aanleg van lightrail. Vervoersvoorzieningen voor minder validen aanvullen met de CVV en niet vervangen.
9. Gemeentelijke financien
Ombuigingen in het gehandicaptenbeleid stoppen. De Zalmsnip geheel uitbetalen voor iedereen. Belastingverhoging beperken tot de inflatiecorrectie. Zuinig en integer omgaan met gemeenschapsgeld.