Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 1-02-2002 Persbericht district De Leijgraaf

OVERVAL BOEKEL

Op 31 januari 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een supermarkt aan het Sint Agathaplein in Boekel. Niemand raakte gewond.

Rond 20.30 uur drongen drie gemaskerde mannen via de personeelsingang de supermarkt binnen. De winkel was op dat moment reeds gesloten. Onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen werden de vijf vrouwelijke personeelsleden gedwongen op de grond te gaan lig-gen. Daarbij werden de handen van de vrouwen vastgebonden. De eigenaar van de zaak werd vervolgens gedwongen een kantoorruimte binnen te gaan. Daarbij heeft de man zich vermoedelijk verzet en werd door een van de overvallers mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een hoofdwond op, waarvoor hij later op de avond in het ziekenhuis is behandeld. Voor de zes medewerkers is de hulp van het bureau Slachtofferhulp ingeroepen. Nadere bij-zonderheden ontbreken verder.

RIJDEN ONDER INVLOED UDEN

Een 29 jarige automobilist uit Uden is op 1 februari 2002 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.20 uur op de Pastoor Spieringsstraat te Uden. Te-vens is zijn rijbewijs ingevorderd.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VEGHEL

Een 31 en 27jarige man uit Uden zijn op 1 februari 2002 omstreeks
01.00 uur aangehouden ivm verzet tegen politieambtenaren. De twee mannen werden gecontroleerd op het Deken van Miertplein te Veghel. Omdat de bestuurder zich wilde ontrekken aan de controle, ont-stond een vechtpartij met de politie. Hierbij is gebruik gemaakt van de pepperspray. Ook de passagier ging zich er mee bemoeien en uiteindelijk zijn beide mannen aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED ERP

Een 52 jarige automobilist uit Malden is op 1 februari 2002 bekeurd voor rijden onder in-vloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.20 uur op de Boekelseweg te Erp. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.