Projectmanagers debatteren over DSDM
Op 31 januari 2002 organiseert PMI-Nederland (Project Management Instituut) een aparte bijeenkomst waarbij projectmanagers na vooraf een stoomcursus debatteren te hebben gevolgd elkaar verbaal gaan attaqueren over een bijzondere projectmanagement methode die bekend staat onder de naam DSDM (Dynamic Systems Development Method).
Het debat dat is georganiseerd door de DSDM-programmagroep van PMI-Nederland wordt gesponsord door het ICT-opleidingsinstituut ISES International (hoofdsponsor van PMI). Het debat zal bij ISES in Zaltbommel worden gehouden, aanvang 17.30 uur.
DSDM is een aanpak om in een dynamische omgeving (ICT-) projecten bestuurbaar te houden. DSDM stelt dat zo n project het best beheerst kan worden door het budget en de tijd te fixeren en de "hoeveel product" variabel te houden: het timebox-principe. Om dit optimaal toe te kunnen passen biedt DSDM technieken voor onder andere zelfsturing, actieve participatie van stakeholders, kortcylisch werken en workshops.
ISES International biedt training en consultancy op het gebied van DSDM.
De avond krijgt een heftig interactief karakter via de debattechniek, die als stoomcursus door Gijs Weenink wordt gepresenteerd en geoefend. Weenink is directeur van de DebatAcademie en traint en coacht verschillende Tweede-Kamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Deze avond zal als het bekende TV-programma het Lagerhuis worden opgezet.
DSDM wordt gebracht door Erik van Ginneken, adviseur bij Verdonck, Klooster & Associates. De visie van de deelnemers over projectmanagement en hun ervaringen als projectmanager zijn de inzet op het strijdtoneel.
DSDM stellingen worden geponeerd en via de geleerde debattechniek -al dan niet- met hand en tand verdedigd.
Project Management Instituut Nederland is een vereniging voor projectmanagers en opereert als kenniscentrum voor het Nederlandse taalgebied. PMI-Nederland is aangesloten bij het IPMA (International Project Management Association). IPMA is de internationale associatie van nationale verenigingen op het gebied van projectmanagement. Hierin werken 28 landen samen waarin ongeveer 20.000 individuele leden participeren. In Nederland zijn ongeveer 1.300 beroepsbeoefenaren lid van het PMI.
Nadere informatie: www.pmi-nl.nl.
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen ¬ 60,-- (ex BTW) voor PMI leden en ¬ 110,-- (ex BTW) voor niet-leden.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van PMI Nederland, telefoon 033 - 247 34 08.
Noot voor de redactie (
Ingezonden persbericht