Ingezonden persbericht


Samenwerking eBay en TradeDoubler

Amsterdam, 28 januari 2002


*** eBay, de wereldwijde marktleider in online handel, is in Nederland een samenwerking aangegaan met TradeDoubler, specialist op het gebied van affiliate marketing***

TradeDoubler stelt webmasters in staat op een eenvoudige wijze eBay-banners op hun site te plaatsen zodat er traffic naar de eBay-site wordt gegeneerd. Op deze manier zorgen verschillende soorten websites voor de vergroting van de naamsbekendheid van eBay.
Voor een webmaster betekent "affiliate" van eBay Nederland dat zij op een makkelijke manier geld kunnen verdienen: affiliates krijgen namelijk 3,50 euro per lid dat zij aanbrengen.
Affiliates die zich inschrijven voor het programma van TradeDoubler hebben de keuze om naast eBay, ook reclame voor andere toonaangevende bedrijven te maken die een contract met TradeDoubler hebben.
De samenwerking tussen de partijen maakt deel uit van een Europese deal.

Wie is eBay?
eBay werd al in september 1995 in de V.S. opgericht. Bestaande uit een gepassioneerde Community van particuliere gebruikers en kleine bedrijven is eBay vandaag de dag de toonaangevende handelsplaats op het Internet voor verkoop en aankoop van goederen en diensten. eBay kwam in oktober 2001 op de Nederlandse markt via de overname van iBazar.nl. In Nederland heeft het bedrijf nu ruim 250.000 leden.

De missie van eBay is om iedereen, waar ook ter wereld, te helpen handelen in praktisch alles. Iedere dag worden er miljoenen objecten aangeboden op eBay, verspreid over duizenden rubrieken. Mensen komen naar eBay om van alles te kopen en te verkopen, uiteenlopend van zaken die je iedere dag nodig hebt, tot uitzonderlijke en interessante aankopen - waaronder auto's, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en videotoestellen, computers, meubelen en sportartikelen.

In het jaar 2000 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 5 miljard dollar objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is. De onderneming staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland telt momenteel 17 vaste medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op:

Wie is TradeDoubler?
TradeDoubler is, met ongeveer 350 klanten en ruim 300.000 aangesloten websites, Europees marktleider op het gebied van affiliate marketing.

Tradedoubler heeft een mix aan zowel lokale, als pan-Europese klanten, zoals Vodafone, Dell, Compaq, Unicef, Kodak, British Telecom, Sony, KLM en eBay.

Tradedoubler's netwerk van meer dan 300.000 websites, ook wel affiliates genoemd, linkt kwalitatieve traffic naar commerciele bedrijven, die hun ledenaantal willen laten groeien, hun verkoop laten stijgen of meer traffic genereren. Deze bedrijven, van traditionele bedrijven tot e-commerce sites, betalen hun affiliates voor de prestaties die ze leveren.

Perscontacten:

eBay Nederland TradeDoubler
Text 100.nl Tradedoubler.nl
Tel : 020 530 43 39 Tel: 010 258 26 77
sanjayk@text100.nl erik.vanderveen@tradedoubler.com