Stichting Wakker Dier

Persbericht - LESSEN BIO-INDUSTRIE OP BASISSCHOOL 27 januari 2002

Maandag 28 januari krijgen 25 leerlingen leerlingen van de Maas en Waal basisschool in Amsterdam een rondleiding door verschillende varkensschuren. Met deze excursie start Wakker Dier die dag haar EDUCATIEVE CAMPAGNE VOOR DE BASISSCHOLEN.
De eerste basisscholen in Nederland krijgen die dag het lespakket aangeboden dat bestaat uit een lesvideo, een docentenhandleiding en een aantal voorbeeldlessen over de bio-industrie. Een groep leerlingen uit Amsterdam krijgen die dag aan de hand van een aantal opdrachten een rondleiding door bio-industrie stallen, scharrel- en biologische varkensstallen. Het lespakket van Wakker Dier is voor scholen gratis beschikbaar en is geschikt voor de groepen 7 en 8. Ook is er voor scholen een gratis diaserie beschikbaar.

Landelijke Educatieve Campagne
In oktober vorig jaar werden alle middelbare scholen in Nederland reeds voorzien van een lespakket. Anita Witzier, Loretta Schrijver en verschillende kamerleden stonden toen als vrijwilliger voor de klas op verschillende scholen met het lespakket van Wakker Dier. Ondertussen werken meer dan 400 middelbare scholen met het pakket.


- Einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u bellen met:
Matthéüs Bleijenberg 0614-683812