Gemeente Coevorden

Bijzonder huwelijk in het Kasteel in Coevorden

Op maandag 28 januari a.s. gaan Jesse Jutstra en Iris Groen 'trouwen'in het Kasteel in Coevorden. Het bijzondere aan dit huwelijk is dat Jesse en Iris beide vijf jaar oud zijn.
Dit zogenaamde kleuterhuwelijk, een initiatief van de Coevorder Picardtschool, wordt voltrokken door mevrouw Hermien Boesjes, ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Coevorden. De gemeente werkt mee aan dit 'huwelijk'door de trouwzaal van de gemeente in het Kasteel in Coevorden beschikbaar te stellen.

Kleuterjuf Saskia Eisen heeft deze aktie bedacht met het oog op het aanstaande huwelijk van Willem Alexander en Maxima op 2 februari a.s. Eén van de onderdelen van het 'trouwproject'' dat ze met de kleuters op school behandeld, is het daadwerkelijk sluiten van een huwelijk tussen twee kleuters.
Hermien Boesjes werkt graag mee aan de huwelijksvoltrekking op maandag 28 januari a.s. om 11.00 uur in het Kasteel.

Naar verwachting zijn bij de plechtigheid ongeveer 60 mensen aanwezig. Naast het bruidspaar zijn dit de wederzijdse ouders, de vier getuigen (ook kleuters), een aantal leerkrachten en de overige leerlingen van groep 1 en 2 van de Picardtschool.