Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot plaatst EUR 190 miljoen Index Garantie Contracten

´s-Hertogenbosch, 28 jan 2002

F. van Lanschot Bankiers NV heeft in de periode van augustus tot en met december 2001 met succes voor ruim EUR 190 miljoen Index Garantie Contracten geplaatst bij nieuwe en bestaande relaties.

Het Index Garantie Contract biedt een innovatieve en flexibele maatwerk-oplossing, waarmee beleggers risicos geheel of gedeeltelijk kunnen uitsluiten en tegelijkertijd kunnen profiteren van een eventuele stijging van de aandelenmarkten. Van Lanschot adviseert om 20% van het in aandelen belegde vermogen aan te wenden voor beleggingen met een garantie-component.

Dankzij ruime keuzemogelijkheden sluit het Index Garantie Contract uitstekend aan op het financieel advies op maat van Van Lanschot waarbij wordt uitgegaan van de wensen en het risicoprofiel van de cliënt. Er is een keuze uit vier toonaangevende indices en een combinatie daarvan: AEX-index, Dow Jones Euro Stoxx50 index, S&P index en Nikkei 225 index. De looptijden zijn drie, vijf of zeven jaar en er zijn garantieniveaus van 80% of 100%. Afhankelijk van de modaliteiten die de belegger kiest, profiteert hij in meerdere of mindere mate van de mogelijke stijging van de onderliggende index. Dit kan oplopen tot liefst 135% bij de Nikkei Index. De voorwaarden worden maandelijks aangepast aan de marktomstandigheden.

Met een geplaatst volume van EUR 190 miljoen voldoen Index Garantie Contracten duidelijk aan de behoefte van beleggers aan zekerheid in het huidige beursklimaat, zonder daarbij de kans op een aantrekkelijk rendement te laten lopen. Daarom zal Van Lanschot dit concept ook in 2002 aanbieden als integraal onderdeel van haar beleggingsadvies.