Ingezonden persbericht

Server Nation kiest voor TeleCity

TeleCity, onafhankelijk leverancier voor Internet Data Center diensten, lijkt gelijk analisten te bewijzen

Amsterdam, 28 januari 2002 -TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten, kondigt vandaag aan een nieuwe overeenkomst te hebben gesloten met Server Nation, onderdeel van InterLAB BV. Deze overeenkomst omvat de huisvesting van de bestaande én toekomstige web-hosting apparatuur van Server Nation in een van de Internet Data Centers van TeleCity in Amsterdam.

Server Nation is onderdeel van InterLAB BV, een bedrijf dat zich bezig houdt met het bedenken en uitvoeren van professionele webapplicaties- en diensten. Na het succesvol opzetten van Vuurwerk Internet BV (inmiddels verkocht aan Versatel) willen de voormalige Vuurwerk eigenaren nu volgens hetzelfde concept Server Nation opzetten. Server Nation kiest voor de laatste technologie op dedicated server gebied, waardoor iedere klant in staat wordt gesteld optimaal zijn server zelf te onderhouden met maximaal gegarandeerde bereikbaarheid en een minimale kans op downtime.

Roger Heykoop, Technisch Directeur van Server Nation: "Veiligheid, betrouwbaarheid en continue beschikbaarheid zijn een vereiste voor de partner die wij zochten. Tot onze grote tevredenheid woorden die zonder meer van toepassing zijn op de faciliteiten en aanvullende diensten die TeleCity biedt".

Alexandra Schless, Country Manager Sales en Marketing van TeleCity: "Wij zijn verheugd dat wij Server Nation, een bedrijf dat wil uitgroeien tot een leidende Europese partij op dedicated server gebied, kunnen helpen bij de opstart van hun activiteiten. De groei die TeleCity doormaakt, is een goed bewijs dat uitbesteding van ICT-infrastructuur voorzieningen en web-hosting nog steeds actueel is. Analisten voorspellen zelfs dat de Europese web-hosting markt in 2003 een geschatte waarde zal hebben van meer dan US$ 5 miljard. Met een solide bedrijfsplan hebben wij bewezen de veranderende marktsituatie goed het hoofd te kunnen bieden en in staat te zijn om adequaat in te spelen op de huidige marktontwikkelingen. De samenwerking met Server Nation, een bedrijf dat geleid wordt door mensen met bewezen kennis van de markt, zien wij dan ook met vertrouwen tegemoet." Over TeleCity plc
TeleCity is opgericht in 1998. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Londen en vanaf juni 2000 is het genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2000 gaf het jaar 2000 een omzet te zien van £14,1 miljoen, een stijging van 318% vergeleken met het jaar ervoor. TeleCity heeft in totaal meer dan 275 mensen in dienst.

Met een netwerk van 11 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones. Voor meer informatie over TeleCity: www.telecity.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Jeroen Breuer
Tel: 020 530 43 38
E-mail: jeroenb@text100.nl

TeleCity BV
Mariska van Beukering
Tel: 020 564 08 72
E-mail: Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl


InterLAB BV
Hans Bennink
Tel: 023 7505959
E-mail: hans@interlab.nl

Jeroen Breuer
Senior Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

v. Diemenstraat 164 - 166, 1013 CN Amsterdam
T: +31 20 5304338
F: +31 20 5304331
M: +31 6 24525497
jeroenb@text100.nl
Web: http://www.text100.com