Voedingscentrum
Vertrouwen consument in veiligheid van voedsel licht gestegen 29 januari

Uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Voedselautoriteit is gebleken dat Nederlanders meer vertrouwen hebben in de veiligheid van hun voedsel dan in november 2000, toen de dioxinepaling en BSEdreiging uitgebreid in het nieuws waren. Hoewel het vertrouwen is gestegen, maakt volgens het onderzoek 37% van de Nederlanders zich zorgen over de veiligheid van levensmiddelen. Als men zich al zorgen maakt, dan is dat in de eerste plaats over de toevoegingen (E-nummers), in tweede instantie over ingrediënten die van nature niet in het product voorkomen en als derde over genetische modificatie.

Op de vraag welke producten men niet vertrouwt, worden vlees (in het algemeen) en kant-en-klaar producten spontaan het meeste genoemd. Wanneer men verschillende productgroepen voorlegt, blijken kant-en-klaar producten, sportdranken en vitaminepreparaten het laagste vertrouwen van de consument te genieten. Hoewel vlees (in het algemeen) bij de ondervraagden snel te binnen schiet als onveilig voedsel, liggen de meningen per soort vlees anders.

Meer voedingsnieuws