Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Dodelijke aanrijding

MAARSSEN Op zondag 27 januari is een bejaarde vrouw na een verkeersongeval overleden.

Rond 18.00 uur reed een 76-jarige automobilist uit Maarssen over de parkeerplaats bij de Plesmanpromenade. Bij hem in de auto zat een 82-jarige vrouw uit Maarssen. De man reed vanaf de parkeerplaats de Dr. Plesmanlaan op teneinde linksaf in de richting van de Arienslaan te rijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bestelbus, bestuurd door een 25-jarige man uit Maarssen. Een zware aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De auto gleed door de kracht van de aanrijding een stuk door en kwam tegen een hekwerk tot stilstand. De bestelbus botste na de aanrijding tegen een verkeerspaal.

Bij aankomst van de politie en GG & GD bleek de 82-jarige vrouw uit Maarssen als gevolg van de aanrijding te zijn overleden. De 76-jarige man zat bekneld in de auto. Hij werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij is daar opgenomen. De bestuurder van de bestelbus raakte niet gewond. Uit de blaastest bleek dat hij niet had gedronken. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT De politie heeft op zondagavond 27 januari een korte alcoholcontrole op het Hofland gehouden.

Van de tien bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één teveel te hebben gedronken. De man, 47 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,0 promille (395 ug/l), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Trein moet stoppen

MAARSSEN Op zondag 27 januari moest een trein voor op het spoor lopende jongens stoppen.

Rond 08.30 uur besloten twee 18-jarige jongens uit Maarssen de korte weg naar huis te nemen en daartoe de spoorbaan Amsterdam-Utrecht over te steken. Treinmachinisten vonden dit een niet erg geslaagd idee en één machinist zag zich zelfs genoodzaakt de trein tot stilstand te brengen. Twee conducteurs slaagden erin de jongens in hun kraag te vatten en de politie werd ter plaatse verzocht. Beide jongens kregen voor het op het spoor lopen een bekeuring van 23,-.