Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 januari 2002


Bejaarde fietster valt over trottoirbanden Noordwijk (D1)
Een 74-jarige vrouw uit Noordwijk viel op vrijdag 25 januari op de Schoolstraat met haar fiets over naast een opengebroken trottoir losliggende trottoirbanden De vrouw liep daarbij letsel op aan haar heup. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden De Zilk (D1)
De politie hield op vrijdagavond 25 januari op de Joppeweg een 40-jarige automobilist uit De Zilk aan. De man werd er van verdacht zijn auto te besturen terwijl hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademanalyse aan het bureau kwam tot 390 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken in woningen Oegstgeest (D1)
Een inbreker wist zich op zaterdag 26 januari rond 04.10 uur bij zijn poging om in te breken in een woning aan de Queridolaan betrapt door de bewoner en ging er vandoor. De bewoner hoorde beneden gerommel en ging kijken. Toen hij de gordijnen opendeed zag hij op de werf een man staan die kennelijk van zinne was om bij hem in te breken. De bewoner sloeg op de ruit waarna de man wegrende. Ook bij een woning aan de Dirck van Swietenlaan werd een achterdeur van een woning tussen 01.30 uur en 07.00 uur met geweld opengetrokken. De bewoner ontdekte dit in de morgen. Vooralsnog lijkt het er op dat de onverlaat niet in de woning is geweest. Diezelfde nacht werd er wel buit gemaakt bij een inbraak in een woning aan de Oranjelaan. Inbrekers stalen flessen drank, rugzakken en twee camera's. Een woning aan de Groenhoevelaan werd in de middag bezocht door het dievengilde. Een raam werd opengebroken. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Bonnen tijdens voetbalwedstrijd Rijnsburg (D1)
De politie deelde op zaterdag 26 januari tijdens de wedstrijd Rijnsburgse Boys tegen Quick Boys twintig bonnen uit aan bestuurders die hun auto op de Noordwijkerweg foutief parkeerden.

Direct betalen na het onder invloed rijden Sassenheim (D1)
Een 23-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland moest op zondagavond 26 januari op last van de officier van justitie direct ¤ 1.000 betalen voor het rijden onder invloed en het niet meewerken aan een ademtest en ademanalyse. De man werd op de Rijksweg 44 door agenten geizen. Zijn rijstijl deed vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op de Langelaan in Noordwijkerhout werd de man aangehouden. Naast de boete kreeg hij nog wel een rijverbod voor 10 uur opgelegd.

Tasjesroof Valkenburg (D1)
Een 54-jarige vrouw uit Katwijk en eigenaresse van een snackbar in Valkenburg werd op zaterdagavond 26 januari rond 23.45 uur op de Hoofdstraat van haar tas beroofd door twee jongens op een fiets. In de tas was onder meer geld en een mobiele telefoon aanwezig. De Katwijkse fietste over de Hoofdstraat toen zij werd ingehaald door de twee jongens van tussen de 16 en 18 jaar oud. Bij het passeren griste één van de jongens de tas uit de fietsmand van de Katwijkse en stoven er vervolgens vandoor. De politie zette een grote zoekactie naar de twee op touw. Deze bleef echter zonder resultaat.

Drank maakt meer kapot dan... Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op zondag 27 januari rond 00.35 uur op de Provincialeweg N206 een 44-jarige automobiliste uit Haarlem aan. Agenten hoorden de auto met veel herrie voorbij komen. Ook een spoor van vonken liet de auto achter. Toen agenten de auto nader bekeken bleek dat de rechtervoorband geheel ontbrak. Agenten hielden de vrouw aan. Op staat was zij niet in staat om een goede blaastest te ondergaan. Aan het bureau weigerde ze elke medewerking, ook aan een ademanalyse. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt en is haar rijbewijs ingevorderd.

Met drank op ziet een rotonde er anders uit Rijnsburg (D1)
De politie hield op zondag 27 januari rond 03.25 uur op de rotonde Laan van Verhof met de Floralaan en de Rijnsburgerweg een 23-jarige automobilist uit Leiden aan. De Leidenaar stond met zijn auto midden op de rotonde. Blijkbaar zag de rotonde er voor de man iets anders uit. Drank bleek in het spel te zijn. Aan het bureau kwam de ademanalyse uit op 765 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bonnenregen bij kerkbezoek Rijnsburg (D1)
Agenten controleerden op zoindag 27 januari het parkeergedrag van kerkbezoekers. Aan het burgemeester Koopmansplein, de Langevaart, de Tulpenstraat, de Anemonenstraat, de Hyacintenstraat, de Burgemeester Hermansstraat en de burgemeester Meijboomstraat, werden 26 bonnen achter de ruitenwissers bevestigd.

Onder invloed rijden Katwijk (D1)
De politie hield op maandag 28 januari rond 00.30 uur op de Asterstraat een 42-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten zagen dat de man in zijn auto stilstond op een invalideparkeerplaats. Even later zagen ze hem met moeite uit de auto klimmen. Agenten controleerden de man daarop en constateerden drankgebruik. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar weigerde hij een ademanalyse. Ook weigerde hij zijn rijbewijs af te geven. Daarop heeft de politie zijn auto achter het bureau gestald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Woubrugge (d5)
Een 35-jarige automobilist uit Woubrugge reed zondag 27 januari rond 02.00 uur met te veel alcohol op over de Gerbrand Swartlaan. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg tevens een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Bejaarde tijdens oversteken door auto geschept Leiden (D4)
Een 72-jarige bejaarde Leidse is op vrijdag 25 januari rond 17.50 uur tijdens het oversteken van de Lammenschansweg geschept door een 40-jarige automobilist uit Leiden. De vrouw gebruikte de voetgangersoversteekplaats. Zij is met letsel aan hoofd en arm overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Tas tussen voorwiel Leiden (D4)
Een 16-jarige jongen uit Leiden kwam op vrijdag 25 januari rond 20.45 uur met zijn fiets op de Morsstraat ongelukkig ten val. Een tas kwam tussen het voorwiel van de fiets waarna hij over de kop sloeg. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen. :Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woningen Leiden (D4)
In de middag of avond van vrijdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Beethovenlaan. Een bovenlicht van de woning werd opengebroken. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning. Ook aan de Apollolaan werd van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari ingebroken. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een televisie gestolen.

Inbraak in kelderbox Voorschoten (D4)
Op zaterdag 26 januari werd er kort na middernacht ingebroken in een kelderbox van een woning aan het John F. Kennedyplantsoen. Een deur werd opengetrapt. Uit de box zijn twee fietsen gestolen.

Overval op tankstation mislukt Leiden (D4)
Een 18-jarige Leidse cassiére van een tankstation aan de Haagweg heeft op zaterdagavond 26 januari rond 18.45 uur vermoedelijk een overval weten te voorkomen. Een onbekende man stond plotseling tegen de gesloten deur van het station te duwen en schreeuwde haar toe de deur te openen. Om veiligheidsredenen was de deur op slot gedraaid. Alleen de ogen van de man waren zichtbaar de rest van zijn gezicht had hij afgedekt met een shawl en een muts. De caissière gaf vervolgens overvalalarm. De man voelde dit vermoedelijk aan en ging er als een haas lopend vandoor in de richting van de Leidseweg. Een door de politie ingesteld onderzoek leverde tot op dit moment geen resultaat op.

Poging overval op tankstation Leiden (D4)
Een onbekende man heeft zaterdag 26 januari rond 18.45 uur een poging gedaan het tankstation aan de Haagweg te overvallen. Hij heeft met kracht tegen de toegangsdeur aangeduwd en geschreeuwd dat de medewerkster van het tankstation de deur moest openmaken. Toen zij hier niet aan voldeed, is de man weggelopen in de richting van de Leidseweg. De overvaller droeg een muts, een sjaal tot net onder de ogen, handschoenen en was in het zwart gekleed.

Vechtpartij Leiden (D4)
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari heeft op de Breestraat rond 03.15 uur een vechtpartij plaatsgevonden tussen meerdere personen. Een 23-jarige Leidenaar liep samen met zijn 20-jarige Leidse vriendin en twee vrienden over de Breestraat, vlakbij het Rapenburg. Een onbekende jongen botste tegen hem aan. Toen de Leidenaar opmerkte dat deze beter uit moest kijken, deelde de onbekende meteen klappen uit, evenals een tweede onbekende persoon. De vriendin, die tussenbeide wilde komen, kreeg ook diverse klappen. Ook een van de vrienden van de Leidenaar, een eveneens 23-jarige Leidenaar, kreeg klappen. Toen meerdere mensen zich met de vechtpartij gingen bemoeien, gingen de twee gewelddadigen er per brommer vandoor in de richting van de Korevaerstraat.

Inbraak Leiden (D4)
In een flatwoning aan de Havikshorst is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari ingebroken. Men is binnengekomen door een keukenraam te vernielen. Met een sleutel die in de woning lag is vervolgens een fiets meegenomen uit de kelderbox. Ook zijn onder andere een televisie, een stereotoren en meerdere cd's meegenomen. De bewoonster was tijdens de nacht niet aanwezig en bemerkte de inbraak bij terugkomst in de ochtend.
Bij een woning aan de Vollersgracht is op zondag 27 januari 's ochtends een ruit vernield. Niet zeker is tot nu toe of er iemand in het pand gekomen is. Uit de woning ontbreekt verder niets.

Te veel gedronken Leiden (d4)
Een 46-jarige man uit Den Haag reed maandag 28 januari rond 2.45 uur met te veel alcohol op in zijn auto op de Sumatrastraat. De Hagenaar moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 400 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Greep uit de kassa Gouda (d2)
Een nog onbekende man heeft zaterdag 26 januari rond 15.45 uur een greep uit de kassa gedaan van een winkel aan de Gildenburg. Hij griste geld mee uit de kassa toen de kassahulp hem hielp. De man ging er vervolgens vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Te veel gedronken Gouda/NieuwerbrugZevenhuizen (d2)
Een 35-jarige man uit Gouda reed zaterdag 26 januari rond 20.45 uur met te veel alcohol op over parkeerplaats Klein Amerika. De man moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 700 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal.
Een 60-jarige man uit Bodegraven is zaterdag 26 januari rond 23.00 uur deels met zijn auto te water geraakt op de Molendijk in Nieuwerbrug. De bestuurder was zelf uit de auto gekomen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal.
Een 26-jarige automobiliste uit Zwammerdam verloor reed zondag 27 januari rond 2.30 uur de macht over het stuur en reed een verkeerslichtinstallatie op het Albert Plesmanstraat omver. Zij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 705 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd, zij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.
Een 18-jarige man uit Benthuizen reed zondag 27 januari rond 3.45 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Swanlaweg in Zevenhuizen. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Bedrijfsinbraak Waddinxveen (D2)
Uit een bedrijf aan de Coenecoop werd na een inbraak een aantal autoradio's en kleding weggenomen. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen donderdag 24 januari 21.15 uur en vrijdag 25 januari 09.15 uur. Men kwam het pand binnen door een ruit aan de rechterzijde van het bedrijf in te gooien. De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraak Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Distelveld werd tussen vrijdag 25 januari 19.00 uur en zaterdag 26 januari 00.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door de cilinder van de achterdeur af te breken. Ook de cilinder van de deur van de garage naar de woning werd afgebroken. Weggenomen werden onder andere sieraden, een geldbedrag, een fototoestel.
Tussen donderdag 24 januari 10.00 uur en zondag 27 januari 13.30 uur werd in een andere woning aan de Distelveld ingebroken. Ook in deze woning kwam men via dezelfde wijze binnen. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Bedrijfsinbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In een bedrijf aan de Kortenoord werd tussen vrijdag 25 januari 18.00 uur en zaterdag 26 januari 09.30 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit aan de voorzijde open te breken. Weggenomen werd een computer.

Verkeersongeval Lekkerkerk (D2)
Bij een verkeersongeval op zaterdag 26 januari raakte een 6-jarige jongen uit Lekkerkerk gewond. De jongen stak over op de Julianastraat toen hij werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De bestuurder die vanaf de Koninginneweg over de Julianastraat reed had niet goed zicht op het trottoir door geparkeerde auto's. Er ontstond een aanrijding toen de jongen overstak. De jongen liep een hersenschudding op en een wond aan de onderlip.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In een woning aan de 's Gravenweg werd tussen zaterdag 26 januari 18.30 uur en 21.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een bovenraam van de achterdeur in te slaan. Binnen werd de gehele woning doorzocht. Toen de bewoner thuis kwam zag hij een manspersoon in zijn woning. Toen de inbreker naar buiten liep en hij er op de fiets van de bewoner vandoor wilde gaan is deze laatste er achteraan gerend. Onderweg liet de inbreker een zak met gestolen goederen vallen. De fiets werd later in de Kerklaan teruggevonden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Rijden inder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op zondag 27 januari omstreeks 20.10 uur een 51-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat de automobiliste onder invloed van alcohol was gaan rijden nadat ze in een horecagelegenheid was geweest. De automobiliste werd op de Goudmos staande gehouden. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 990 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens is het rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraak Gouda (D2)
Terwijl de bewoners thuis waren werd er een stoeptegel door het raam van een woning aan de Beatrix Hoeve. Toen de bewoner ging kijken zag hij dat een onbekend persoon op een scooter wegreed. De bewoner mist een tas met laptop.

Tas beroofd Gouda (D2)
Een 32-jarige Goudse is op vrijdag 25 januari even voor 19.00 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep over de Walestraat in de richting van de Doelenstraat toen plots haar handtas uit de handen werd getrokken. Ze zag vervolgens twee jongens op een scooter ervandoor gaan met haar tas in de richting van de Doelenburg.

Rijden onder invloed Waddinxveen (D2)
De politie heeft op vrijdag 25 januari omstreeks 20.50 uur een 28-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat er op de Noordkade een busje van de weg was geraakt. Daarbij zou de bestuurder uitgestapt zijn die onder invloed leek van alcohol. De politie zag inderdaad op de Noordkade een man al slingerend lopen over de weg. Toen de agenten de man aanspraken roken zij bij hem een alcohollucht. De man ontkende te hebben gereden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 890 ug/l. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Gouda (D2)
De politie heeft op zaterdag 26 januari omstreeks 01.45 uur een 38-jarige automobilist aangehoden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd op de Baan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Uit onderzoek bleek dat de automobilist gesignaleerd stond nadat hij niet teruggekeerd was van verlof naar de penitentiaire inrichting. Ook bleek de automobilist niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 875 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. De automobilist is ingesloten.

Onder invloed rijden Moordrecht (D2)
De politie hield op zaterdag 26 januari rond 08.15 uur op de Middelweg een 20-jarige automobilist uit Boskoop aan. Het rijgedrag van de bestuurder gaf daar voor de agenten alle aanleiding toe. Aan het bureau onderging de man een ademanalyse. Die kwam uit op 535 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Brandende schutting Gouda (D2)
Omstanders hebben zondag 27 januari voorkomen dat een brandende schutting een aangrenzende woning aan de Lekkenburg in brand zou zetten. De schutting is losgetrapt en in het water gegooid. Wel is een raam van de woning door de hitte gesprongen. De schutting was in zijn geheel verbrand. De bewoonster was op het moment van de brand niet thuis. Zij heeft inmiddels aangifte van brandstichting gedaan.

Inbraak Bodegraven (D2)
Bij een woning aan de Werf is zondagmiddag ingebroken. Met grof geweld is een raam aan de achterkant van de woning opengebroken. Vermoedelijk zijn er geen spullen uit de woning genomen. Mogelijk is het dievengilde tijdens de inbraak gestoord. De inbraak werd rond 18.45 uur ontdekt toen de bewoner thuiskwam.
Ook een woning aan de Kwikstaart kreeg ongewenst bezoek in de avonduren van zondag 27 januari. Via de achterkant van de woning kwam men binnen door een raam te forceren. Uit de woning ontbreken onder andere sieraden, geluidsapparatuur, geld, mobiele telefoons. De inbraak werd bij thuiskomst van de bewoners rond 20.00 uur ontdekt.