Gemeente Den Haag

2002-01-25: Komst Haagse Onderwijs Portal een feit
---

Wethouder Onderwijs Pierre Heijnen ondertekent namens Digitaal Leren op maandag 28 januari de samenwerkingsovereenkomst voor het tot stand brengen van de Haagse Onderwijs Portal (HOP). Medio februari zal de Portal officieel beschikbaar zijn voor alle docenten en leerlingen in Den Haag. Deze voorziening is één van de speerpunten van het programma Digitaal Leren. Hiermee is Den Haag de eerste gemeente die voorziet in een elektronische werk- en leefomgeving voor het onderwijs en daarmee een belangrijke stap zet binnen de onderwijsvernieuwing. Het tekenen van de overeenkomst vindt plaats in de perskamer in het stadhuis van Den Haag om 16.00 uur.

De overeenkomst wordt gesloten tussen Digitaal Leren en Accessium. Digitaal Leren is de initiatiefnemer van de Portal en is een samenwerkingsverband van alle Haagse onderwijsinstellingen, het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding en de gemeente Den Haag. Accessium is een v.o.f. van Siemens Nederland NV en Nl.Tree. De keuze voor samenwerking met Accessium is mede ingegeven door de beschikbare kennis met ICT-integratie in het onderwijs.

Doel van de samenwerking is het onderwijs kennis te laten maken met ICT en de mogelijkheden om ICT te gebruiken voor (nieuwe) onderwijsprogramma's, communicatie, een efficiënte bedrijfsvoering e.d.

De Portal is een co-productie van Digitaal Leren en Accessium, waarbij Digitaal Leren zich primair richt op de inhoudelijke - beheer en educatieve - aspecten van de Haagse Portal, de redactiefunctie en de contacten met de gebruikers en de invoering op de scholen. Accessium heeft de Portal vorm gegeven en levert software, techniek en koppelingen. De scholen bereiken de Haagse Onderwijs Portal via de aansluitingen met Kennisnet.

De gemeente Den Haag heeft voor het programma Digitaal Leren in 2000 4,54 mln. beschikbaar gesteld.

last update: 25 januari 2002 ;pag.: 10905; auteur: 10;cat.: 17 Uw