Gemeente Den Haag

2002-01-24: Nominaties Sportprijzen 2001

De gemeente Den Haag heeft de namen van de genomineerden vrijgegeven die in aanmerking komen voor de Sportprijzen van het jaar 2001. Tijdens de jaarlijkse Sportontvangst, maandag 28 januari a.s. in het Atrium van het stadhuis aan het Spui, worden de winnaars bekend gemaakt. Op deze bijeenkomst, waar zo'n 1200 mensen zullen zijn, worden ook alle Haagse nationale kampioenen in het zonnetje gezet.

Voor de Sportprijs Den Haag komen in aanmerking Silvana Groeneveld (Europees kampioene Kyokushin karate), de Haagsche Rugby Club (nationaal kampioen en winnaar van de Eurocup) en Christian Tamminga (zesde plaats bij het polsstokhoogspringen op de WK-atletiek in Edmonton).

Rakesh Debipersad (Europees jeugdkampioen taekwondo), de hockeymeisjes van HCKZ (nationaal kampioen meisjes A) en Kelvin Platt van de roeivereniging De Laak (derde op de EK, onderdeel skiff) komen in aanmerking voor de Jeugdsportprijs.

De Gulden Ooievaar, de prijs voor het bedrijf dat zich voor de sport en maatschappelijk verdienstelijk maakt, wordt betwist door het verzekeringsbedrijf Eijgendaal & Van Romondt (ondersteunt een groot aantal sportieve organisaties in Den Haag) en NTNT (sponsor van ADO-honkbal en Haaglanden Basketball). Voor de Sportstimuleringsprijs komen in aanmerking De Bonte Vlinder (vanwege de ondernomen initiatieven te komen tot schoolsportverenigingen in het speciale basisonderwijs) en het Johan de Witt College (vanwege het opzetten van een sportplan met als maatschappelijk doel sport te stimuleren, met name onder jongeren uit achterstandswijken). Gerard Breugem (voetbalscheidsrechter op topamateurniveau, die ook als vrijwilliger vele werkzaamheden verricht), Martin Bruin (internationaal wieler-jurylid) en Theo Lammers (voor zijn hele oeuvre als korfbalscheidsrechter en vele activiteiten als vrijwilliger) zijn genomineerd voor de Scheidsrechtersprijs.

Het publiek heeft de prijs voor de beste Haagse profsporter kunnen bepalen. Dit kon onder meer via de sportwebsite van de gemeente Den Haag. Voor de titel Profsporter van het jaar 2001 zijn de genomineerden darter Raymond van Barneveld, wielrenner Michael Boogerd, schaatser Bart Veldkamp, voetbaltrainer Martin Jol, snookerprof Mario Wehrmann en bowlingspeler Michael Sassen.

24 januari 2002
last update: 24 januari 2002 ;pag.: 10888; auteur: 112;cat.: 17 Uw