DSM

23 januari 2002

DSM bouwt nieuw applicatielab voor voedingsmiddelen-ingrediënten in Delft

DSM gaat in Delft een nieuw applicatielaboratorium opzetten voor Food Specialties en Bakery Ingredients. Volgens plan zal het laboratorium in het derde kwartaal van 2003 in gebruik worden genomen. Met het project is een investering gemoeid van circa EUR 12 miljoen. Er zullen ruim 100 applicatietechnologen en product-ontwikkelaars gaan werken, die nu voor een groot deel verspreid zitten op verschillende locaties in Delft en in Zaandam.

Met het concentreren in één nieuw laboratorium van de research & development van voedingsmiddelen- ingrediënten en van eindproducten waarin deze ingrediënten zijn verwerkt, wordt niet alleen de efficiency maar vooral ook de innovatiekracht vergroot. In het laboratorium zal een breed scala van voedingsmiddelen op kleine schaal worden geproduceerd om de voedingsmiddeleningrediënten in te kunnen testen. Zo zullen er onder meer worden bereid: brood- en bakkerijwaren, vleesproducten, kaas, yoghurt, soepen, sauzen, kant-en-klaar maaltijden en zogeheten functional foods.

"De eisen die tegenwoordig aan voeding worden gesteld, blijven toenemen. De consument wil terecht niet alleen gezond, lekker en kwalitatief hoogwaardig voedsel. In toenemende mate speelt gemak daarbij ook een rol. Om wereldtopposities vast te houden, gaat het ook bij voedingsmiddelen om innovatie, vooral om productverbetering: smaak, textuur, voedingswaarde, duurzaamheid, maar ook om efficiency bij de productie. In ons nieuwe laboratorium kunnen we met de meest moderne technieken de toepassingen van onze
voedingsmiddeleningrediënten in de praktijk testen en verbeteren", aldus Feike Sijbesma, lid van de Raad van Bestuur van DSM.

Het nieuwe lab zal fungeren als hét centrale kenniscentrum voor DSM's wereldwijde activiteiten op het gebied van ingrediëntenontwikkeling en applicatietechnologie en zal ondersteuning bieden aan DSM's netwerk van Food Application Centres.