DSM
23 januari 2002
DSM bouwt nieuw applicatielab voor voedingsmiddelen-ingrediënten in Delft
DSM gaat in Delft een nieuw applicatielaboratorium opzetten voor Food
Specialties en Bakery Ingredients. Volgens plan zal het laboratorium
in het derde kwartaal van 2003 in gebruik worden genomen. Met het
project is een investering gemoeid van circa EUR 12 miljoen. Er zullen
ruim 100 applicatietechnologen en product-ontwikkelaars gaan werken,
die nu voor een groot deel verspreid zitten op verschillende locaties
in Delft en in Zaandam.
Met het concentreren in één nieuw laboratorium van de research &
development van voedingsmiddelen- ingrediënten en van eindproducten
waarin deze ingrediënten zijn verwerkt, wordt niet alleen de
efficiency maar vooral ook de innovatiekracht vergroot.
In het laboratorium zal een breed scala van voedingsmiddelen op kleine
schaal worden geproduceerd om de voedingsmiddeleningrediënten in te
kunnen testen. Zo zullen er onder meer worden bereid: brood- en
bakkerijwaren, vleesproducten, kaas, yoghurt, soepen, sauzen,
kant-en-klaar maaltijden en zogeheten functional foods.
"De eisen die tegenwoordig aan voeding worden gesteld, blijven
toenemen. De consument wil terecht niet alleen gezond, lekker en
kwalitatief hoogwaardig voedsel. In toenemende mate speelt gemak
daarbij ook een rol. Om wereldtopposities vast te houden, gaat het ook
bij voedingsmiddelen om innovatie, vooral om productverbetering:
smaak, textuur, voedingswaarde, duurzaamheid, maar ook om efficiency
bij de productie. In ons nieuwe laboratorium kunnen we met de meest
moderne technieken de toepassingen van onze
voedingsmiddeleningrediënten in de praktijk testen en verbeteren",
aldus Feike Sijbesma, lid van de Raad van Bestuur van DSM.
Het nieuwe lab zal fungeren als hét centrale kenniscentrum voor DSM's
wereldwijde activiteiten op het gebied van ingrediëntenontwikkeling en
applicatietechnologie en zal ondersteuning bieden aan DSM's netwerk
van Food Application Centres.