Gemeente Stadskanaal

Voor vragen/klachten over het onderhoud van beplanting, verharding, gazons, afval en dergelijke bellen met het nieuwe klachtennummer van de gemeente:
Terinzagelegging aanvragen vergunning kindercentrum 23 januari 2002
De volgende aanvragen voor een vergunning m.b.t. het instandhouden en openstellen van een kindercentrum liggen gedurende een periode van vier weken ter inzage bij het Publieksbureau:


1. Stichting Welstad, voor de peuterspeelzalen in:
- De Stobbe, Akkerweg 2 te Musselkanaal;

- De Trekschuit, Emmastraat 1 te Stadskanaal.
2. Stichting Peuterspeelzaal "Drie Turven Hoog" voor hun peuterspeelzaal aan de Willem Diemerstraat 2 te Musselkanaal.
3. Stichting Peuterspeelzaal "De Peuterkörf" voor hun peuterspeelzaal aan de Boslaan 3a te Onstwedde.

4. Stichting Peuterspeelzaal "'t Beudeltje" voor hun peuterspeelzaal aan de Molenstraat 73 te Mussel.

5. Stichting Peuterspeelzalen Stadskanaal voor hun peuterspeelzalen aan de:

- Van Boekerenweg 1 te Stadskanaal;

- Gelderselaan 3 te Stadskanaal;

- Keiweg 1 te Alteveer.

Over deze aanvragen moet nog een definitief besluit genomen worden. Bij het te nemen besluit moet de gemeente rekening houden met belangen van derden die rechtstreeks met deze aanvraag te maken hebben. Denkt u dat u zo'n belang bij een aanvraag vergunning voor het instandhouden van een kindercentrum heeft? Dan kunt u mondeling of schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen binnen vier weken na de datum van deze publicatie. U kunt uw brief richten aan Burgemeester en Wethou-ders, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Söllner. Zij is van maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0599) 631522. Uw ja of nee telt mee
23 januari 2002
Sinds 1 januari 2002 kunnen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente een referendum aanvragen over een aantal besluiten die door het rijk, de provincie of de gemeente genomen zijn. Dat wil zeggen dat inwoners de gemeente kunnen vragen om, ook al is het besluit al genomen, alsnog een soort gemeentelijke stemming te organiseren om vast te stellen of de meerderheid van de inwoners het eens is met het genomen besluit. De overheid die het besluit heeft genomen kan de uitkomst van het referendum gebruiken om het besluit te veranderen, maar hoeft dit niet te doen. De uitslag van een referendum is namelijk niet bindend.

Referendabel zijn op dit moment de volgende besluiten:
1. verordeningen, met uitzondering van:

- verordeningen die betrekking hebben op de rechtspositie van (gewezen ambtsdragers)

- verordeningen die betrekking hebben op belastingen en leges
2. Wijziging gemeentenaam

3. Grenscorrecties.

Het aanvragen van een referendum gaat als volgt. Individuele burgers kunnen in het Publieksbureau van het gemeentehuis een zogenaamd "inleidend" verzoek doen tot het houden van een referendum. Dit moet gebeuren binnen 3 weken na publicatie. Wanneer meer dan 0,7% van de kiesgerechtigde inwoners (ongeveer 180) zo'n verzoek hebben ingediend gaat de definitieve verzoekfase van start. Ook dit wordt gepubliceerd. In deze fase, die zes weken duurt, kunnen kiesgerechtigden in het Publieksbureau van het gemeentehuis een ondersteuningsverklaring voor het referendum afleggen. Wanneer 7% van de kiesgerechtigde inwoners (ongeveer 1800) een geldige ondersteuningsverklaring afleggen wordt er daadwerkelijk een referendum georganiseerd.

Nadere informatie over het referendum kunt u vragen bij mevrouw E. Kloen (tel. 0599 631 621) en de heer H. Panneman (tel. 0599 631 614) van het Publieksbureau van de gemeente.
Ook ligt er in het Publieksbureau een boekje voor u klaar over de nieuwe referendumwet met de titel: 'Uw ja of nee telt mee'.