Gemeente Utrecht


www.utrecht.nl identificatie Help Zoeken Naar begin van subsite

Java applet

Actueel

Activiteiten en tentoonstellingen

Verbouwing Centrale Bibliotheek

De Euro in de bibliotheek

Cursusaanbod internet januari t/m juni 2002

Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

Nieuwe tarieven voor Uitleencentrum Beeldende Kunsten Utrecht
---

Activiteiten en tentoonstellingen "De Aardappeleters" tentoonstelling in Gemeentebibliotheek

"De Aardappeleters" is de titel van de expositie die van 3 tot 31 januari te zien is in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 te Utrecht.

Het bekende werk "De Aardappeleters" van Vincent van Gogh is onderwerp en inspiratiebron van deze expositie. Naast een reproductie van genoemd werk van Vincent van Gogh zijn er interpretaties en variaties op dit thema te zien van 5 hedendaagse kunstenaars: Erwin Olaf, Nissem Men, Regula Müller, Anne Marie van Sprang en Peter Pontiac. Deze kunstwerken op hun beurt inspireerden VMBO-leerlingen tot het maken van hun eigen "Aardappeleters".Zo worden hier ook een aantal uitverkoren prenten van leerlingen getoond die door een deskundige jury - onder voorzitterschap van staatssecretaris Karin Adelmund- gekozen zijn. Dit speciaal voor VMBO-leerlingen opgezette project is ontwikkeld door het Utrechtse kunstenaarsduo "Parlotura" dat bestaat uit beeldend kunstenaar Niels de Hoog en dichteres/danseres Ellen van Helden. Het succes van "De Aardappeleters", waar 600 scholieren uit Utrecht aan hebben deelgenomen, heeft ertoe geleid dat een tweede project op stapel staat: "De Toren van Babel" . Dit laatste project gaat medio 2002 van start.

De expositie van "De Aardappeleters" in de Gemeentebibliotheek staat in het kader van het "Kunstkrakersweekend" dat plaatsvindt op 25,26 en 27 januari in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en bedoeld is voor leerlingen van VWO, HAVO en VMBO. De leerlingen kunnen speciaal in dit weekend diverse voorstellingen van culturele instellingen bezoeken en nader kennismaken met het culturele en kunstzinnige aanbod van deze instellingen. In de periode 18 t/m 31 januari zal de gemeentebibliotheek een "KunstkrakersUitmarkt" inrichten in de hal van de Centrale bibliotheek Oudegracht 167 te Utrecht. Deze markt, waar het totale programma-aanbod in de vorm van folders en flyers van de diverse culturele en kunstzinnige instellingen gepresenteerd wordt, is voor alle leerlingen te bezoeken als voorbereiding of terugblik op het "Kunstkrakersweekend". De KunstkrakersUitmarkt is te bezoeken op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur in de hal van de Centrale bibliotheek.

Gedichtendag: 31 januari 2002.

Bibliotheek Lunetten Zelf een smartelijk gedicht schrijven, Kan dat? Ja, dat kan. Vic van der Reijt heeft een top-100 samengesteld van covers van het levenslied. Zijn top-5 nemen we als inspiratiebron en als studiemateriaal. Aan de hand van een aantal associatieoefeningen komt u op ideeën. De docent ondersteunt u verder door het geven van technische tips en weetjes. En wie weet wordt uw eigen cover aan het einde van de bijeenkomst door iedereen uit bolle borst gezongen. Niet coveren mag overigens ook. Docente: Peet van Duijnhoven (Schrijversschool Utrecht) Plaats: Openbare Bibliotheek Lunetten Hondsrug 21 3424 BP Utrecht Tijd: 19.30 21.30 uur Voor informatie: 030 2861925

Bibliotheek Kanaleneiland

De 17 jarige dichter Abdelaziz Ajaarouj treedt op in bibliotheek Kanaleneiland. In 1999 trad hij op in het "Festival a/d Werf" in Utrecht. In hetzelfde jaar kreeg Abdelaziz de aanmoedigingsprijs van de landelijke literaire schrijfwedstrijd voor Marokkaanse en Arabische Nederlanders "El Hizjra". Door zijn optreden tijdens het "Crossing Border Festival" werd hij ook opgemerkt door de landelijke pers.

Plaats: Bibliotheek Kanaleneiland Trumanlaan 70 3527 BR Utrecht

Tijd: 17.00-18.00 uur

Voor informatie: 030-2861940

Jongens uit de buurt

De tentoonstelling "Jongens uit de buurt" een serie portretten van vrienden uit Lombok naar aanleiding van het gelijknamige boek Is te zien op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek gedurende de maand januari.

Expositie naar aanleiding van het boek "Jongens uit de buurt" van Louis Boumans, Hester Dibbits & Marleen Dorleijn. Twee jaar lang volgden de auteurs een hechte vriendengroep van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongens uit Lombok. De jongens spreken over hun verleden, hun dagelijks leven, hun voorkeuren voor muziek, kleding, uitgaan,religie en taal. Met de fotos van Patricia Weijburg levert de expositie een verrassend direct beeld op van "leven tussen twee culturen".

De wereld van inheemse volken

Op de jeugdafdeling in de kelder van de centrale bibliotheek is deze tentoonstelling te zien gedurende de maand januari.

Deze reizende tentoonstelling is ontwikkeld door het NCIV(Ned.Centrum voor Inheemse Volkeren). Naar een concept van kunstenaar Bart Corduwener en heeft als doel een breed publiek te informeren omtrent de culturele rijkdom van inheemse volkeren. Tevens geeft het een indruk van de problemen waar deze volkeren in de huidige globaliserende wereld mee te maken hebben.

Gemeentebibliotheek Utrecht zamelt geld in voor Biblionef en Coins for Care

Gemeentebibliotheek Utrecht start in samenwerking met Stichting Biblionef, meer dan 300 bibliotheken en Nationale Eurocollecte/Coins for Care een unieke inzamelingsactie. Tijdens de actie kan iedereen vanaf vandaag tot en met februari 2002, zijn buitenlands geld bij alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek Utrecht inleveren. Het ingezamelde bedrag wordt gelijkelijk verdeeld tussen Biblionef en Coins for Care. Biblionef gebruikt de opbrengst om nieuwe kinderboeken te kopen en stelt deze gratis ter beschikking aan kinderen en jongeren in achterstandsituaties waar ook ter wereld.

Biblionef

Het doel van Biblionef is om kinderen en jongeren van drie tot en met achttien jaar wereldwijd in de gelegenheid te stellen boeken te lezen. De Stichting schenkt mooie nieuwe prentenboeken en leuke en spannende leesboeken en zet bibliotheekprojecten op in achterstandsgebieden in ontwikkelingslanden. Biblionef werkt nauw samen met lokale partners, zoals kindertehuizen, scholen, ziekenhuizen of culturele centra. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Boeken geven hen de kans om te dolen in de rijke wereld van verbeelding en fantasie en om zich te ontwikkelen. Biblionef is van mening, en met haar de bibliotheken, dat het aanbieden van boeken de vicieuze cirkel waarin deze kinderen zich bevinden kan doorbreken. In de strijd tegen analfabetisme is het van belang kinderen reeds op jonge leeftijd in aanraking te brengen met het plezier van een boek. Het is aangetoond dat de mate van (an)alfabetisme in een land, een graadmeter is voor de duurzaamheid van ontwikkelingshulp.

Coins for Care

Stichting Coins for Care is een samenwerkingsverband van meer dan 100 erkende goede doelen, speciaal opgericht om rond de invoering van de Euro al het overgebleven buitenlands geld in te zamelen. Samen met Nationale Eurocollecte wordt één grote inzamelingsactie georganiseerd voor alle goede doelen, zodat zowel grote als kleinere organisaties kunnen meeprofiteren van deze unieke gelegenheid. Het ministerie van Financiën heeft berekend dat in totaal tussen de 100 en 300 miljoen gulden aan buitenlands muntgeld in Nederlandse huishoudens rondzwerft. Coins for Care verwacht hiervan 55 miljoen gulden in te zamelen.


---

---

Voor vragen of meer achtergrondinformatie: Gemeentebibliotheek Utrecht, Mw. Kamphof, tel. 030-286187 Biblionef: Aagje van Heekeren - 070 381 67 08 - E-mail: kocon@heekeren.nl www.nederlandvoorhetgoededoel.nl / www.biblionef.nl Biblionef stelt graag een artikel over de stichting en de actie ter beschikking.
---

---

Centrale bibliotheek verbouwt Nieuwsbrief Centrale bibliotheek Sluiting van de Centrale- en Muziekbibliotheek van 21 januari 2002 t/m 2 februari 2002

De Centrale bibliotheek aan de Oudegracht wordt momenteel verbouwd. Door uitplaatsing van de kantoorfuncties kan de publieksruimte met 800 m2 worden uitgebreid. De vrijgekomen ruimte wordt vooral benut voor het uitbreiden van de publieksinformatie- en de ontmoetingsfunctie. Verder komen er zelfbedieningsbalies, meer computers en studieruimte. Ook worden de openingstijden verruimd. Met deze maatregelen hoopt de bibliotheek u nog beter van dienst te zijn en meer service te bieden.


1e verdieping: publieksinformatie, leescafé en studieruimte De 1e verdieping wordt voor de uitbreiding van de publieksinformatie- en ontmoetingsfunctie helemaal opnieuw ingericht. Straks kunt u hier op een zestal informatie-oriëntatiepunten alles vinden over de onderwerpen Gezondheid & Milieu, Opleiding & Beroep, Consumenteninformatie & geld, Overheid, wet & regelgeving, Europa en Gemeentelijke informatie. In het nieuwe leescafé op de 1e verdieping kunt u straks onder het genot van een kopje koffie uit de koffiecorner een tijdschrift of een krant lezen. De hele populaire tijdschriftencollectie is hier te vinden. De vaktijdschriften worden dan gecentraliseerd per verdieping aangeboden.

Het aantal computers is fors uitgebreid. Op deze computers krijgt u toegang tot online databanken, een aantal voor u geselecteerde cd-roms, de officepakketten Word, Excel en Powerpoint en het Internet. Wilt u in alle rust werken of studeren dan kunt u op de 1e verdieping één van de vier computercellen reserveren of gebruik maken van de vele studiewerkplekken op de verschillende verdiepingen, Mocht u als werk- of projectgroep gebruik willen maken van ons nieuwe studielokaal voorzien van 16 computers met internet, online databanken en officepakketten dan kunt u deze tegen een aantrekkelijk tarief op de
1e verdieping als groep reserveren en gebruiken.

2e verdieping: inname- en uitleenbalie, uitleencollecties De inname- en uitleenbalies en een groot deel van de uitleen-collecties verhuizen naar de 2e verdieping. Een aantal deelcollecties verhuist naar de 3e verdieping.

Zelfbedieningsbalies en andere zaken Om u beter van dienst te zijn komen er op alle verdiepingen uitleenautomaten te staan waar u zelfstandig uw boeken kunt lenen, de zogenaamde zelfbedieningsbalies. Op de jeugdafdeling komen extra computers en worden een aantal zaken aangepakt. De Muziekbibliotheek blijft op de 3e verdieping.

Sluiting van 21 januari t/m 2 februari, daarna nieuwe openingstijden Vóór al deze veranderingen zijn doorgevoerd moet er nog veel gebeuren zoals collecties verplaatsen, stellingen afbreken en weer opbouwen, meubilair en computers plaatsen etc. Daarom is de bibliotheek gesloten van 21 januari t/m 2 februari. In verband met de vele interne transporten en activiteiten is ook de Muziekbibliotheek gedurende deze twee weken gesloten zodat wij op 4 februari onze deuren weer voor u kunnen openen en u gebruik kunt gaan maken van de vele nieuwe voorzieningen. Als nieuwe service zijn wij dan zaterdag niet tot 14.00 uur maar tot 17.00 uur open en is de Muziek- bibliotheek doordeweeks niet om 12.00 uur maar gelijk met de Centrale bibliotheek om 11.00 uur open.

Om u enigszins tegemoet te komen voor de periode van de sluiting van de Centrale- en de Muziekbibliotheek kunt u vanaf 2 januari t/m 19 januari niet 6 maar 8 cd's en niet 8 maar 12 boeken lenen. De uitleenperiode wordt dan gratis met twee weken verlengd.

Natuurlijk kunt u tijdens de sluiting van de Centrale bibliotheek wel terecht in één van de andere vestigingen van de Gemeentebibliotheek.

Onze excuses voor de overlast. Medewerkers en directie Gemeentebibliotheek Utrecht.

De Euro in de bibliotheek

Vanaf 2 januari aanstaande vindt het betalingsverkeer in de Utrechtse gemeentebibliotheken uitsluitend plaats in euro. In de centrale bibliotheek aan de Oudegracht wordt een wisselkantoor ingericht op de
2e etage. Tot 14 januari kunnen leden hier op vertoon van hun pas guldens wisselen voor euro's. Het maximaal te wisselen bedrag is 60,- ( 27.23).

In de filialen kunnen leden toch materialen lenen als zij nog geen euro's op zak hebben. Het te betalen bedrag wordt in dat geval opgeslagen in de computer. Bij een volgend bezoek kan de klant dan met euro's betalen.

De bibliotheek hoopt met deze maatregelen de invoering van de euro soepel te laten verlopen en wachtrijen bij de balies zoveel mogelijk te voorkomen.

Binnenkort kan de klant gebruik maken van de mogelijkheid geld in deposito te storten. Ook worden in een paar vestigingen pinautomaten geplaatst.

Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

In het kader van het project "Laagdrempelige Computervoorzieningen in Utrecht" in de wijken Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Hoograven zijn in de vestigingen van de Gemeentebibliotheek aldaar telematicacentra ingericht.

De voorzieningen zijn bedoeld voor alle burgers en met name voor kinderen van 4 tot 16 jaar die niet zelf thuis de beschikking hebben over een computer.

Voorzover op dit moment al mogelijk ( er wordt nog geëxperimenteerd en getest) zijn de computers gedurende de uren van openstelling voor iedereen beschikbaar om te internetten of informatie te zoeken. Binnenkort zullen in deze centra tevens instructies plaatsvinden om te leren zoeken naar informatie op internet en in databanken. Er zal een aanbod komen voor groepen basisschoolleerlingen op bepaalde ochtenden en op andere ochtenden en s avonds zullen er cursussen worden georganiseerd voor hun ouders en andere wijkbewoners.

De telematicacentra bestaan uit 12 pc's met daarop toegang tot internet, raadpleegmogelijkheid voor digitale bestanden(binnenkort) en mogelijkheden voor tekstverwerken, het maken van werkstukken enz. In de genoemde wijken worden bovendien binnen afzienbare tijd in buurt- en/of jongerencentra op kleinere schaal computers geplaatst. Ook hier kan iedereen gebruik maken van internet, tekstverwerken etc. en kan aan kleine groepjes instructie gegeven worden.

Speciale maatregelen worden getroffen om in samenwerking met zelforganisaties te garanderen dat juist ook allochtone burgers van deze voorzieningen zullen profiteren.

In de bibliotheken worden in de loop van dit jaar ook nog Kids-corners ingericht. Dit zijn computerhoekjes voor kinderen tot ca zeven jaar en hun ouders. Omdat deze kinderen nog niet (goed) kunnen lezen zal de instructie aangeboden worden via de koptelefoon en door middel van pictogrammen. Met de programmas in de Kids-corner zullen kinderen op speelse wijze kunnen leren omgaan met de computer en leren werken met ontwikkelingsgerichte en educatieve software.

De telematicacentra geven invulling aan de wens van het Gemeentebestuur om iedere Utrechter vertrouwd te maken met- en toegang te bieden tot computers en nieuwe media. Met dit project wordt tevens invulling gegeven aan de wens van de minister van het Grote Stedenbeleid tot inrichting van Digitale Trapveldjes.

Naast de nieuwe laagdrempelige voorzieningen in de bibliotheken in bovengenoemde wijken beschikt de Gemeentebibliotheek al langer over telematicacentra in de Centrale bibliotheek en in Lombok Mondiaal. Ook in de bibliotheek in Lunetten zal binnenkort een computercentrum worden gerealiseerd. voor inlichtingen: afdeling Communicatie 030-2861878 mw. M.Hopma 030-2861876

Cursusaanbod Internet januari t/m juni 2002

Waar? De verschillende cursussen worden gegeven in de bibliotheken Lunetten, Kanaleneiland, Lombok en de Centrale bibliotheek.

Let op: in Overvecht en Zuilen is ook een telematicacentrum. In die vestigingen wordt in 2002 een eigen programma aangeboden. Voor informatie: 030-286 1920 of 1930.

Per bibliotheek zijn 12 computers beschikbaar, voor iedere cursist een eigen pc. De maximale groepsgrootte is dus 12 personen. (NB: voor Lombok geldt een maximum van 10 personen) Minimum aantal deelnemers is 6 (voor Lombok 5) .Zijn er minder inschrijvingen, dan kan een cursus geannuleerd worden.

Nieuw in 2002: ook in Vleuten/De Meern worden Internetcursussen aangeboden door de bibliotheek. Deze worden gehouden in het Wijkservicecentrum Vleuten/de Meern, Dorpsstraat 9, 3451 BH Vleuten.

Hoe kunt u zich inschrijven? Elke afdeling regelt zelf de inschrijvingen voor de cursussen. U kunt daarom direct contact opnemen met de afdeling waar u een of meer cursussen wilt volgen. De cursus dient vooraf betaald te worden. Restitutie is alleen mogelijk als u zich minimaal 2 weken voor de cursusdatum afmeldt. Soms kan u gevraagd worden een tweede datum op te geven. Dat maakt het voor ons gemakkelijker uw afspraak te verplaatsen, mocht een cursus onverhoopt niet doorgaan.

Hoeveel kost het?

Deelname aan een van de cursussen kost: Voor leden 10,00 Voor niet-leden 12,00 Voor leden met een U-pas 2,50 Voor niet-leden met een U-pas 3,00

Wat zijn de mogelijkheden?
* Cursus basisvaardigheden
* Kennismaking met Internet
* Mailen en terugkomdag
* Internet voor gevorderden
Speciaal senioren-aanbod Bent u 55+ en voelt u zich niet zo thuis in een groep met allemaal gewiekste jongeren, die alles heel snel begrijpen, dan kunt u zich aanmelden voor het senioren-aanbod:
* Cursus basisvaardigheden
* Kennismaking met Internet
Hieronder volgt wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden:

Basisvaardigheden Heeft u nog nooit met een computer gewerkt? Wilt u weten waar alle toetsen voor dienen? En het gebruik van de muis goed onder de knie krijgen? Wilt u wel eens weten hoe een computer er van binnen uitziet? Snapt u al die ingewikkelde engelse termen niet? Dan is de cursus Basisvaardigheden iets voor u! In deze cursus, geschikt voor mensen met weinig of geen computerervaring, of voor mensen die geen engels kennen, wordt eerst duidelijk uitleg gegeven over de computer zelf. Wat zijn de onderdelen? Hoe heten ze? U kunt elk onderdeel binnen de computer zelf bekijken, want we halen een computer helemaal uit elkaar. Daarna wordt uitgelegd, waarvoor de verschillende toetsen op het toetsenbord gebruikt worden, en niet te vergeten de muis. Bij ieder onderdeel kunt u uitgebreid zelf oefenen. Tenslotte gaan we dan met zijn allen even echt Internetten! Duur: 2 uur

Kennismaking met Internet Voorkennis: bovengenoemde cursus Basisvaardigheden of vergelijkbaar niveau. U moet kunnen omgaan met de muis, weten waar de Delete en Backspace knop zit, kunnen scrollen enz. Kortom: u moet kunnen omgaan met muis en toetsenbord. Dit is een eerste introductie in het fenomeen Internet, hoe werkt het, wat zijn de mogelijkheden? Tevens een korte uitleg van zoekmachines. Alles wordt individueel geoefend. Deze cursus is al met veel enthousiasme door velen gevolgd, daarom gaan we ermee door. Duur: 2 uur

Internet voor gevorderden Voorkennis: cursus Kennismaking met Internet of vergelijkbaar niveau. U heeft al eens gesurft op het Internet, of iets opgezocht. Maar nu wilt u meer: hoe vind u de juiste informatie? En hoe kunt u sneller de juiste informatie vinden? Aan de hand van tips en voorbeelden worden de fijne kneepjes van het zoeken naar informatie op Internet geleerd. Duur: 2 uur

Mail en terugkomdag Uit vragen van klanten en ingevulde evaluatieformulieren is gebleken dat veel mensen meer willen weten over e-mailen. Hoe doe je dat? Hoe kom ik aan een mailadres? In deze cursus wordt aan de hand van Hotmail uitgelegd hoe u een mailadres aanvraagt, mails verstuurt en ontvangt, een adresboek bijhoudt enz. Tevens is in deze bijeenkomst gelegenheid aan de hand van vragen die bij de groep leven, sommige onderdelen uit de diverse cursussen nog eens te herhalen. Tip: heeft u al een e-mailadres? Neem het mee! Of weet u een mailadres van iemand anders, dan is het leuk om vanuit de cursus een mailtje te sturen. Duur: 2 uur.

Senioren De cursus Basisvaardigheden en Kennismaking met Internet zijn beide een bijeenkomst van twee uur. In de praktijk blijkt dat met name ouderen vaak behoefte hebben aan herhaling, sommigen deden dezelfde cursus twee keer. Daarom is er nu een senioren-aanbod, waarbij genoemde cursussen verdeeld zijn over twee bijeenkomsten van twee uur. Dit biedt meer mogelijkheid voor herhaling, wat rustiger de tijd om iets nog eens uit te leggen, vragen te stellen. Denkt u er ook zo over, meld u dan aan voor deze senioren-variant. Alleen voor 55+.

Voor alle cursussen geldt dat een redelijke beheersing van de Nederlandse taal een voorwaarde is.

Data en locaties cursussen Centrale Bibliotheek Oudegracht 167

basisvaardigheden dinsdag 5 februari donderdag 4 april dinsdag 4 juni 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 kennismaking dinsdag 12 februari maandag 25 maart donderdag 25 april donderdag 23 mei dinsdag 11 juni 9.30-11.30 19.00-21.00 9.30-11.30 19.00-21.00 9.30-11.30 e-mail en terugkomdag donderdag 7 februari dinsdag 9 april maandag 3 juni 19.00-21.000 9.30-11.30 19.00-21.00 gevorderden maandag 4 februari donderdag 7 maart donderdag 28 maart dinsdag 23 april maandag 27 mei donderdag 13 juni 19.00-21.00 9.30-11.30 19.00-21.00 9.30-11.30 19.00-21.00 9.30-11.30 senioren (55+): basisvaardigheden woensdag 6 + 13 februari donderdag 14 + 21 maart dinsdag 14 + 21 mei 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 senioren (55+): kennismaking dinsdag 19 + 26 februari donderdag 11 + 18 april woensdag 5 + 12 juni 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30

Vleuten/de Meern locatie Wijkservicecentrum, Dorpsstraat 9, Vleuten basisvaardigheden donderdag 24 januari donderdag 14 maart donderdag 4 april 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 kennismaking donderdag 31 januari donderdag 21 maart donderdag 11 april 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 gevorderden donderdag 7 februari donderdag 28 maart donderdag 30 mei 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 senioren (55+): basisvaardigheden donderdag 14 + 21 februari donderdag 18 + 25 april 9.30-11.30 9.30-11.30 senioren (55+): kennismaking

donderdag 28 feb + 7 mrt donderdag 16 + 23 mei 9.30-11.30 9.30-11.30

Kanaleneiland Trumanlaan 70 basisvaardigheden woensdag 13 februari 9.30-11.30 kennismaking maandag 21 januari woensdag 6 februari 9.30-11.30 9.30-11.30 e-mail en terugkomdag woensdag 3 april 9.30-11.30 gevorderden woensdag 30 januari 9.30-11.30 senioren (55+): basisvaardigheden woensdag 10 + 17 april 9.30-11.30

Lombok Kanaalstraat 199b basisvaardigheden donderdag 14 maart 9.30-11.30 kennismaking dinsdag 7 mei 9.30-11.30 e-mail en terugkomdag maandag 4 maart 9.30-11.30 gevorderden maandag 18 maart donderdag 23 mei dinsdag 4 juni 9.30-11.30 9.30-11.30 9.30-11.30 senior (55+): kennismaking dinsdag 29 jan + 5 feb 9.30-11.30

Lunetten Hondsrug 21 basisvaardigheden dinsdag 5 maart 9.30-11.30 kennismaking maandag 11 februari dinsdag 12 maart dinsdag 21 mei maandag 10 juni 9.30-11.30 9.30-11.30 19.00-21.00 9.30-11.30 e-mail en terugkomdag donderdag 2 mei 9.30-11.30 gevorderden dinsdag 22 januari dinsdag 19 februari dinsdag 19 maart dinsdag 9 april maandag 6 mei dinsdag 4 juni 19.00-21.00 19.00-21.00 19.00-21.00 19.00-21.00 9.30-11.30 19.00-21.00 senioren (55+): kennismaking donderdag 18 + 25 april 9.30-11.30

Overvecht en Zuilen: zie eigen programma in betreffende vestigingen

Uitleencentrum voor Beeldende Kunsten Utrecht krijgt nieuwe tarieven voor particulieren per 1 januari 2002 (inclusief BTW)

A-abonnement (zonder sparen) 54,- ( 119,-) per jaar B-abonnement (met sparen) 105,- ( 231,39) per jaar, waarvan 57,- ( 125,61) spaartegoed

Volgabonnement (zowel bij A als B) 27,- ( 59,50) per jaar

CJP en U-pas 27,- ( 59,50) per jaar

Inschrijfgeld (m.u.v. leden GBU) 5,- ( 11,02)

Boete 5,- ( 11,02) per kunstwerk per maand
---

laatste update:11 januari 2002