Nederlanders stelen show in Birmingham
Nieuwe simulatie technologie uit Nederland brengt Autosport markt in BewegingAMSTERDAM, 20020121 -- FCS Control Systems (het voormalige Fokker Control Systems) en RacingInteraction introduceerden op de Autosport show in Birmingham afgelopen week het Reaction Force Feedback systeem (www.f1simulator.com). De Autosport show in Birmingham geldt al jaren als de belangrijkste trade show als het gaat om racing en autosport. Birmingham bevind zich in wat men ook wel 'autosport valley' noemt temidden van alle Formule 1 fabrieken in Engeland. In dit epicentrum van de autosport welke van oudsher vooral door engelse bedrijven gedicteerd wordt verraste RacingInteraction (www.racinginteraction.com) met het systeem wat al snel het nieuwtje van de show werd.
Vele bezoekers bezochten de stand en kregen de kans het systeem te testen. Reacties waren verwonderd en vele nieuwsgierigen verzamelden zich rond de opstelling. 'Amazing' en 'I could do this all day' waren veel gehoorde uitlatingen wanneer men opstond vanachter het stuurwiel.
Samen met het Londense bedrijf 'Ball Racing developments' en Microprose (een dochter van het Franse bedrijf Infogrames) producent van de Formule 1 simulatie software 'GP3' is dit project tot stand gekomen. Robert Hoevers, directeur van RacingInteraction sprak enthousiast van 'een doorbraak op het gebied van race simulatie hardware', 'wij zijn nu in feite de enige die een dergelijk force feedback systeem maken, dankzij de inzet van FCS en de andere partners hebben we deze eerste stap kunnen zetten'. 'Nederland is al lange tijd een van de voornaamste landen in de motion en simulatie technologie voor, met name, de luchtvaart industrie, de stap naar de race markt was in feite een natuurlijke, vergelijkbaar met de introductie van de windtunnel 25 jaar geleden in de Formule 1'.
FCS ontwikkelt en produceert simulatie en test systemen, RacingInteraction ontwikkelt de racing simulatie en gaming markt op basis van een exclusieve samenwerking met FCS.
Reaction FF levert een torsie kracht en beweging in het stuurwiel zoals dat ook in de daadwerkelijke Formule 1 auto gevoeld wordt. Tevens wordt de kracht gemeten welke de bestuurder uitoefent op het stuurwiel zodat de auto in de simulatie omgeving op de juiste manier reageert zoals dat ook in werkelijkheid gebeurt. Dit is de eerste maal dat een dergelijk realistische Force Feedback systeem voor een race simulatie gemaakt is.
De systemen zijn in eerste instantie bedoeld voor professioneel en semi-professioneel gebruik, met name voor training en testing doeleinden. Er wordt echter ook gekeken naar de markt voor simulatoren toegankelijk voor consumenten en op shows. Simulatoren kunnen verder via een netwerk gekoppeld worden.
Ingezonden persbericht