Nighttown Rotterdam


Chesterfield Labelland

Nightown, Rotterdam 18 januari 2002

Mainhall: Novamute

Luke Slater

Cristian Vogel

Space DJ⤮z

Jay Samuel

Basement: Nuphonic

Justin Robertson

Faze Action

Richard Thair

Theaterzaal: Therapy Records

Bastian live

Bart Thimbles

Praful

Aquarius Lounche

Aura-readers; I Ching, Astrologen: Channeling, Brain Machines, Caleidoscoopkasten, Mini Massage Salon, Party Kappers, Henna-Tattoos, Dance Machine.

Novamute

Style: Techno

Facts: Novamute werd in 1992 opgericht als afsplitsing van het bekende Mute Records. Mute hield zich altijd al bezig met (experimentele) elektronische muziek, maar Novamute richtte zich vanaf het begin meer op de hardere sound. De oprichters Seth Hodder en Pepe Jansz kwamen beiden uit het clubcircuit en uit hun liefde voor de muziek kwamen veel goede deals voort, waaronder met het Berlijnse Tresor. Deze samenwerking resulteerde in een stroom van compilatiealbums waarop het beste van de Berlijnse techno gecombineerd werd met de Detroit sound. Binnen een jaar na oprichting was Novamute synoniem geworden met extreme, non-conformistische, harde dance sounds. Tegenwoordig huist het label grote namen zoals Luke Slater, Plastikman, Speedy J, S.I. Futures, Space DJ⤮z en Christian Vogel.

Luke Slater

Luke Slater is een van de topmannen van de Britse techno. Hij is al actief sinds het begin van de jaren negentig, en heeft veel talloze tracks op zijn naam staan, onder meer onder de naam Clementine en Planetary Assault Systems. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met een harde, unieke sound. Zijn eerste album op Novamute, Freek Funk, wordt unaniem geprezen om zijn vernieuwende en grensverleggende geluid. Aan het einde van de jaren negentig keerde Luke Slater terug naar de muziek uit zijn jeugd, electro, wat resulteerde in het album Wireless.

Cristian Vogel

De in Chili geboren Cristian Vogel begon met het maken van techno, ge﮳pireerd door zijn verblijf in het hedonistische Brighton. Daar werd hij opgemerkt door Dave Clarke, en bracht zijn eerste EP uit op diens label. Dit markeerde de start van een briljante carri貥 waarin hij samenwerkte met labels als Tresor. Aan het einde van de jaren negentig was Vogel uitgegroeid tot een van de leidende figuren van de Europese techno. In 1999 kwam Vogel bij Novamute terecht en nam hij "Rescate 137" op, een album dat zowel de grenzen van zijn fantasie als de grenzen van de techno exploreert en met recht een haast perfect voorbeeld van de ultieme technoplaat genoemd kan worden.

Space DJ⤮z

Space DJ⤮z zijn Ben Long en Jamie Bissmire uit Noord Londen, in de ban van de donkere kant van de Detroit technosound. Ze werkten samen met The Orb en Primal Scream, wat uiteindelijk leidde tot een residency in de legendarische Lost Parties. In 1993 verschoven de hun werkzaamheden van de draaitafel naar de studio in en namen ze een reeks legendarische tracks op. Vandaag de dag komt hun werk uit bij Novamute, waaronder de succesvolle tracks "Humanize"en "Rise".

Nuphonic

Style: Futuristic funk

www.nuphonic.com

Facts:

Sav Remzi ontmoette mede-oprichter David Hill 1994 toen ze de club â¤~London Xpress⤮ promoten. In deze periode ontdekten ze een gemeenschappelijke muzikale voorkeur . Ze besloten samen te gaan werken en dat resulteerde in 1995 in de oprichting van het label Nuphonic Records. Hun doel was het releasen van moderne dance dat hun passie voor klassieke stijlen weergaf, zoals soul, jazz, funk en dub. Nuphonic is dankzij het onderscheidende karakter een gevestigd label geworden dat we nog vaak zullen tegenkomen.

Faze Action

De broers Simon en Robin Lee, bekend onder de naam Faze Action, hebben er de afgelopen jaren met hun stijl duidelijk aan bijgedragen om disco weer terug in de mode te brengen. Hun stijl is doorregen van funk, met African en Latin invloeden. Ze zijn grote

De eerste platen kwamen tot stand terwijl Robin in Japan zat.. Simon stuurde vanuit Londen ruwe versies naar Robin, die ze vervolgens afmaakte.

Naast hun dj act vormden ze een zeven koppige band, met veelal Afrikaanse vocalen, waarmee ze in 2000 een wereldtournee hebben gedaan.

Op Labelland wordt Faze Action vertegenwoordigd door een dj-set van Simon Lee.

Justin Robertson

Justin heeft een belangrijke rol vervuld in de evolutie van house muziek. Zijn carriere als dj en producer begon in 1990 in Manchester. Hij heeft inmiddels over de hele wereld gedraaid met de groten der aarde. Daarnaast is hij samen met Dave Clarke resident op de fameuze clubavond Bugged Out!, en is hij vanwege zijn jarenlange ervaring en skills een veelgevraagd remixer. Justin heeft tracks gemixt van uiteenlopende artiesten, zoals Manic Street Preachers, Bjork, Placebo, A Guy Called Gerald en The Stereo MC⤮s. Recentelijk heeft Justin zich aangesloten bij Nuphonic onder de naam Revtone.

Richard Thair

Hij is een van de oprichters van de wereldberoemde act Red Snapper. Deze band, opgericht in 1993, staat bekend om haar vooruitstrevende muzikale synthese van akoestische instrumenten en elektronische elementen. Richard is drummer, percussionist, maar naast zijn carriè²¥ bij Red Snapper, vooral ook dj. Deze veelbelovende solocarriè²¥ krijgt in toenemende mate aandacht van zowel pers als publiek.

Therapy Records

Style: Soulful funky house

Facts:

Therapy Records is opgericht in december ⤮98. Oprichter Thimbles stelde zich met de oprichting van het label ten doel om te vernieuwen door stromingen te combineren.

Bastian

Bastian werd vorig jaar bekend geworden met de aanstekelijke hit "You⤮ve got my love". De plaat van deze Nederlandse (!) act kwam niet alleen uit in Nederland, maar in een groot deel van Europa. De Bastian van de plaat is een persoon, maar live Bastian uit een 11-tal. De muziek van Bastian doet aan veel dingen denken, maar is niet in een hokje te stoppen. Het is een combinatie van r&b achtige pop met jazzy synthesizer solos, technotunes met gitaarrifs en hardcore electro in toegankelijke liedjesvorm. Inmiddels is Bastian een veelgevraagde act en is hij genomineerd voor de MTV Award voor beste Nederlandse Act. Tijdens Labelland zal hij met zijn volle bezetting optreden.

Thimbles

Thimbles is al 15 jaar actief als dj en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende trends binnen de house. Muzikaliteit en vernieuwing staan bij hem voorop. Zijn dj carriè²¥ en mixcompilaties worden wereldwijd geprezen. Hij heeft samengewerkt met vernieuwers als KLF en de La Soul. Hij is resident bij West Pacific en heeft zijn eigen programma op ID&T Radio. Daarnaast stond hij ondermeer op Innercity en Sensation. Tevens is Thimbles oprichter en eigenaar van Therapy Records.

Praful

Praful is een saxofonist/ fluitist uit Amsterdam, met een grote passie voor Brazilië ¥n India. Twee hele verschillende landen en culturen waar hij vaak is geweest. Op zijn debuutalbum â¤~One Day Deep⤮ versmeld hij zijn westerse dance achtergrond met deze culturen, tot moderne wereldmuziek.

De entreeprijs is Euro â'¬ 15,- (excl. presale). Het event is uitsluitend toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder.