Apple Benelux

Apple introduceert iPhoto

Digitale foto's opslaan, ordenen en uitwisselen met nieuw programma voor de Mac

Bunnik, 8 januari 2002 - Apple heeft vandaag iPhoto geïntroduceerd. iPhoto is de ontbrekende schakel in de digitale fotografie waarmee op verbazingwekkend eenvoudige wijze digitale foto's kunnen worden opgeslagen, geordend en uitgewisseld. Dankzij de eenvoudige en elegante gebruikersinterface van iPhoto kunnen digitale foto's in een handomdraai worden geïmporteerd, bewerkt en afgedrukt. Bovendien kan heel eenvoudig een uitgebreide fotocollectie van duizenden foto's worden aangelegd en beheerd. iPhoto is exclusief ontwikkeld voor Mac OS X en kan gratis worden gedownload van www.apple.nl/iphoto.

iPhoto betekent, dankzij de unieke mogelijkheden om digitale foto's aan anderen te laten zien, een revolutionaire ontwikkeling in de digitale fotografie. Foto's kunnen worden weergegeven in een schermvullende diapresentatie waarbij de in elkaar overvloeiende beelden kunnen worden vergezeld van muziek naar keuze. Verder biedt iPhoto de mogelijkheid om automatisch een internetfotoalbum te maken en foto's per e-mail te versturen.

"De digitale camera heeft het maken van foto's revolutionair veranderd. iPhoto betekent een revolutionaire verandering in de manier waarop we foto's bekijken, opslaan, ordenen en aan anderen laten zien", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Net zoals iTunes en iPod het luisteren naar muziek een nieuwe dimensie hebben gegeven, krijgt het beheren en uitwisselen van digitale foto's een geheel nieuwe dimensie met iPhoto."

Importeren, bewerken, opslaan en ordenen
Digitale foto's importeren, bewerken, opslaan, ordenen, afdrukken en laten zien aan anderen gaat flitsend snel met iPhoto. Zodra een digitale fotocamera via USB of FireWire op de Mac wordt aangesloten, importeert iPhoto automatisch alle foto's, rangschikt ze, slaat ze op en geeft ze weer op het scherm. Met één beweging van de muis vergroot of verkleint iPhoto op magische wijze de foto's op het scherm. Foto's kunnen stuk voor stuk worden vergroot, zodat meer details worden weergegeven en de foto's nauwkeuriger kunnen worden bijgesneden. Ook is het mogelijk om een groot aantal foto's tegelijk op het scherm weer te geven zodat snel in een hele fotocollectie naar een bepaalde foto kan worden gezocht. Met iPhoto kunnen foto's met een bepaald thema (zoals verjaardagen, vakanties, bruiloften of andere gelegenheden) bij elkaar worden gezet in digitale albums zodat foto's snel terug te vinden zijn (vergelijkbaar met de werking van de afspeellijsten in iTunes). Ook kunnen heel eenvoudig namen, opmerkingen en trefwoorden aan foto's worden toegewezen.

Digitale foto's aan anderen laten zien
Nog nooit bood een programma zulke eenvoudige en creatieve mogelijkheden om digitale foto's aan familie en vrienden te laten zien. Met één klik kunnen foto's worden weergegeven in een adembenemende, schermvullende diapresentatie, vergezeld van muziek naar keuze. Foto's kunnen gemakkelijk per e-mail worden verstuurd of worden geëxporteerd voor gebruik in andere programma's, of er kan via de Apple iTools HomePage-programmatuur een webpagina van worden gemaakt en gepubliceerd.

Bovendien kunnen foto's met iPhoto snel en eenvoudig worden afgedrukt. Dankzij de handige afdrukopties van iPhoto is het afdrukken van foto's een kwestie van het gewenste formaat kiezen, het aantal foto's per pagina opgeven en op 'Print' klikken. Dat is alles. Anders dan bij de traditionele manier van foto's afdrukken, kunnen gebruikers met iPhoto alleen die foto's afdrukken die ze willen, tot een formaat van 20 x 25 centimeter.

Wellicht het mooiste aan iPhoto is het ingebouwde lay-outprogramma. Door simpelweg een van de zes inbegrepen boekontwerpen te kiezen, maakt iPhoto automatisch een prachtig fotoalbum. Het aantal foto's kan per pagina worden ingesteld op één, twee, drie of vier.

Verkrijgbaarheid
iiPhoto is direct beschikbaar en kan gratis worden gedownload via www.apple.com/nl/iphoto. Voor iPhoto is een Macintosh met ingebouwde USB-poort en Mac OS X 10.1.2 vereist. Een Mac met een 400-MHz PowerPC G3-processor en 256 MB RAM-geheugen wordt aanbevolen. Een volledig overzicht van compatibele digitale fotocamera's en printers vindt u op www.apple.com/nl/iphoto.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iTunes, Mac OS, PowerBook en Velocity Engine zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple België: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr