Horecava 2002
10 dec 2001
Bijlage bij persbericht Horecava nominaties Horecava Innovation Award
14 NOMINATIES VOOR HORECAVA INNOVATION AWARD 2002
De 14 genomineerde producten:
Categorie Food & Beverage
Product: Kant-en-klare oriëntaalse producten
Leverancier: De Indische te Nieuw-Vennep
Op de markt sinds: oktober 2001
Contactpersoon: E.G.L. Ho, 0252-621188
Productinfo: The Oriental Kitchen in a cup. Kant-en-klare oosterse
gerechten die in componenten geportioneerd worden geleverd. Eenvoudig
en snel te bereiden. Zes producten (pandan rijst, groente en vier
vleesvarianten in saus). Min. drie weken houdbaar. Met menukaarten.
Jury:Goede combinatie van hoogwaardige producten. Brengt oriëntaalse
gerechten binnen handbereik van bedrijven die het ontbeert aan kennis
over de oosterse keuken. Snel en gemakkelijk met de uitstraling van
vers.
Product: ex Eco, ecologisch koffieconcept
Leverancier: Koffiebranderij Peeze te Arnhem
Op de markt sinds: oktober 2001
Contactpersoon:
Cindy Koks, 026-3622422
Productinfo: Nieuwe koffiemelange met EKO-keurmerk en Max
Havelaar-keurmerk. Biologisch en speciaal geschikt voor espresso,
cappuccino en café au lait. Ondersteuning met druppelvangers en
tafelkaartjes met uitleg over koffie, zodat ondernemers hun keuze
kenbaar kunnen maken aan gasten.
Jury: Leverancier speelt goed in op huidige ontwikkelingen binnen de
maatschappij, met juiste vertaalslag naar de horeca. Informatie voor
de gast biedt toegevoegde waarde. Ondernemer kan zich met het product
profileren.
Product: Breaker, zuivelsnack op yoghurtbasis
Leverancier: Friesche Vlag te Ede
Op de markt sinds: oktober 2001
Contactpersoon: A.H. Scholten, 0318-679922
Productinfo: Tussendoortje op basis van yoghurt, stukjes fruit en
zonnebloem-pitten, in hersluitbare knijpverpakking. Met een hand te
eten. De hele dag door. In twee smaken: perzik en kers. Opvallende
vormgeving.
Jury: Inhoud en verpakking vormen sterke combinatie. Gezonde,
verantwoorde snack met goede smaak. Zonnebloempitten vormen aardige
toevoeging. Zeer bruikbaar voor cafetarias, bedrijfscatering,
sportkantines, pompshops etc.
Product: Quality Cuisine aardappelbodems
Leverancier: Limburg Patisserie te Roermond
Op de markt sinds: 1 november 2001
Contactpersoon: G.W. van Ingen, 0475-330400 Productinfo: Nieuw concept
convenience aardappelbodems. Geschikt voor grote variatie vullingen.
Bodems in drie formaten beschikbaar. Bereiding: frituren (gepaneerd)
of in de oven (ongepaneerd). Bruikbaar bij ontbijt, lunch en diner.
Gemaakt van Hollandse aardappelen.
Jury: Verrassend nieuw concept. Goed uitgewerkt, door keuze uit
meerdere formaten, bereidingswijzen en ruime variatie aan vullingen.
Geschikt voor warme en koude vullingen. Snelle bereiding, goed van
smaak.
Categorie Interior & Design
Product: Friteszak met geïntegreerd sausreservoir
Leverancier: Zalpak te Ruurlo
Op de markt sinds: juli 2001
Contactpersoon: R. Zwaga, 0573-454548
Productinfo: Friteszak van vetwerend karton met ingebouwd
sausreservoir, waardoor frites en saus in de puntzak van elkaar
gescheiden blijven. Consument kan hierdoor geknoei voorkomen. Met
mogelijkheid tot full colour opdruk.
Jury: Slimme oplossing voor het probleem van saus aan de vingers bij
het eten van frites uit de populaire puntzak. Goed nagedacht vanuit de
gebruiker.
Product: Pro Vino, decanteerkaraf
Leverancier: Schott Zwiesel Glas & Kristal te Haarlem
Op de markt sinds: 1 oktober 2001
Contactpersoon: A.J. de Vries, 023-5352204
Productinfo: Decanteerkaraf, in de hals voorzien van een instulping
waardoor de wijn altijd gelijkmatig langs de wand loopt en er op een
optimale manier zuurstof bij de wijn komt. Lichtgewicht (450 gram).
Design van Spaanse ontwerper en wijnkenner Emilio Rabal.
Jury: Opvallend ontwerp dat op ingenieuze wijze zorgt voor het goed
decanteren van wijn. Geeft toegevoegde waarde aan de presentatie en
aan het product.
Product: T-Tip, onderzetter gebruikte theezakjes
Leverancier: @dvancement4u te Barendrecht
Op de markt vanaf: 1 januari 2002
Contactpersoon: Rijnder Schaap, 0180-690793
Productinfo: Kartonnen kaartje (disposable) om gebruikte theezakjes op
te zetten. Kaartje absorbeert vocht uit theezakje en lekt door coating
niet door. Theezakje plakt vast aan kaartje, zodat de twee samen
weggegooid kunnen worden. Opdruk mogelijk.
Jury: Sterk door de eenvoud. Oplossing voor het eeuwige probleem van
de natte theezakjes in de horeca. Geen geknoei meer op tafel en ook
geen theezakjes meer in de asbak.
Categorie Equipment
Product: GlasClar, elektrische glaspoleermachine
Leverancier: Madrissa Trading te Uithoorn
Op de markt sinds: 3 november 2001
Contactpersoon: D.L. van Gogswaardt, 0297-567347
Productinfo: Elektrische poleermachine voor glazen. Poleert bijna alle
denkbare wijn-, bier- en longdrinkglazen. Per glas 5 tot 10 seconden.
Het poleren gebeurt met behulp van draaiende met uitwasbaar katoen
bedekte elementen. Gemakkelijk te bedienen. Arbo-vriendelijk.
Jury: Slimme vinding om het personeel te verlossen van een van de
grootste rotklussen in de horeca: glazen poleren. Apparaat werkt snel
en gemakkelijk en bespaart dus veel arbeidstijd. Voorkomt ook
ongelukjes met brekend glas
Product: Wala, pvc-vloertegels
Leverancier: Borchert Systemen te Landgraaf
Op de markt sinds: begin 2001
Contactpersoon: R. Borchert, 045-5322277
Productinfo: Vloertegels van gerecycled pvc, zonder verlijming te
leggen in keuken, magazijn, gastenruimten etc. Door thermisch lassen
van de naden ontstaat vloeistofdichte vloer. Volledig volgens
HACCP-normen. Sterk materiaal, snel te leggen, moeilijk brandbaar en
slijtvast.
Jury: Snelle, sterk, gemakkelijke oplossing voor de horeca. Bij leggen
nauwelijks onderbreking bedrijfsproces. De multifunctionele toepassing
biedt volop mogelijkheden. Ook goed dat vloer ook onder natte
omstandigheden antislip is.
Product: Stapelbare Amsterdammer (bierglas)
Leverancier: Interbrew Nederland te Breda
Op de markt sinds: augustus 2001
Contactpersoon: René Bergmans, 076-5252424
Productinfo: Stapelbare variant op het populaire bierglas Amsterdammer
(vaasje). Rand aan binnenzijde maakt het stapelen mogelijk, waarbij de
glazen niet aan elkaar plakken. Ook niet als ze nat zijn. Stapelbaar
tot 6 glazen.
Jury: Inventieve vinding voor groot ongemak. Door stapelbaarheid
minder ruimte achter bar nodig, vooral van belang bij grote drukte.
Door niet meer vastplakken aanzienlijk minder irritatie en glasbreuk.
Product: Bottlenecker, glasversnippersysteem
Leverancier: Bottlenecker te Goes
Op de markt sinds: maart 2001
Contactpersoon: Cees van Oosten, 0113-218808
Productinfo: Glasversnipperingssysteem. Vooral voor lege flessen
zonder statiegeld; wijnflessen, longnecks (breezers etc.),
conservenglas etc. Vermindert glasvolume met 80 procent. Veilig,
milieuvriendelijk en ruimtebesparend. Geluidsniveau: 78 decibel. Kan
minimaal 80 flessen per minuut verwerken.
Jury: Welkome oplossing voor een groeiend probleem in de horeca: waar
laat ik mijn lege flessen? Glasbakken hiermee veel minder snel vol.
Door directe verwerking veel minder opslag nodig. Geen geluidsoverlast
op straat. Door iedere medewerker te bedienen.
Categorie Services
Product: ResV3, software restaurant reserveringen
Leverancier: RESweb Den Haag
Op de markt sinds: april 2001
Contactpersoon: Paul Bol, 070-3469641
Productinfo: Softwarepakket voor reserveringen in restaurants.
Optimaliseert de capaciteit op drukke dagen en zorgt voor snellere
afhandeling van reserveringen. Herkent terugkerende gasten. Integreert
real time reserveren via internet in de totale bedrijfsvoering.
Jury: Goed gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden kunnen
zorgen voor betere afhandeling en spreiding reserveringen, met beter
bedrijfsresultaat als gevolg. Met herkenning gasten kunnen bedrijven
service en gastheerschap verder verbeteren.
Product: Handboek Gastronomie
Leverancier: Handboek Gastronomie te De Rijp
Op de markt sinds: 21 november 2001
Contactpersoon: John van der Ven, 06 - 54746843
Productinfo: Culinair naslagwerk met vakinformatie en productkennis.
Vademecum met vaktermen, voorbereidingen, warenkennis en adressen.
Ruim 800 paginas. Samengesteld met medewerking van meer dan 30
auteurs.
Jury: Opvallende bundeling van heel veel culinaire informatie over
producten, technieken, gereedschappen, keuken enz. Waardevolle uitgave
voor veel professionals in het vak. Overzichtelijk en toegankelijk en
kwalitatief goed niveau.
Product: Virtual Dessert
Leverancier: Schöller Direct - Twello
Op de markt sinds: augustus 2001
Contactpersoon: Patrick Telgenkamp, 0571-279400
Productinfo: CD-rom voor het creëren en calculeren van desserts en
dessertbuffetten. Samengesteld door Schöllers creatieve brein Toni
Schoorlemmer. Systeem, waarbij de gebruiker zelf kostprijzen kan
berekenen. Of vanuit de kostprijs een buffet kan samenstellen.
Jury: Goede en bruikbare toepassing van nieuwe technologie. Ondernemer
of kok kan vanachter computer buffetten samenstellen.
Calculatieprogramma biedt toegevoegde waarde. Heel mooi
beeldmateriaal.