Horecava 2002
16 nov 2001
BLIK IN DE TOEKOMST OP HORECAVA 2002
Van 7 tot en met 10 januari in Amsterdam RAI
Met zon 750 exposanten biedt de komende Horecava een compleet
overzicht aan producten en diensten voor horeca en grootverbruik.
Onder het motto Bron van echte smaak laat Horecava 2002 de laatste
ontwikkelingen in de branche zien. Nieuw is het Biologische Plein dat
ingaat op de groeiende belangstelling voor biologische producten.
Exposanten tonen meer dan honderd noviteiten. Hoteliers en cateraars
kunnen zich beraden over de perspectieven van hun vak. Speciaal voor
hen zijn er actuele debatten om de toekomst het hoofd te bieden. De
46ste Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10
januari 2002 in Amsterdam RAI.
Aandacht voor eettrends
Al uit het aanbod van de vele exposanten van voedingsmiddelen blijkt
dat de eetcultuur in Nederland veranderd is. Zo is er meer
gemaksvoedsel, zijn buitenlandse eetculturen gemeengoed en is er een
grotere vraag naar biologische en vegetarische producten. Deze laatste
eettrend krijgt op Horecava 2002 extra aandacht in de vorm van een
eigen evenement: het Biologische Plein.
Bezoekers kunnen op dit Plein kennis maken met biologische producten.
Niet alleen zijn er biologische hapjes en drankjes te proeven,
demonstraties en presentaties geven informatie over de mogelijkheden
die biologische producten bieden. Op het Plein zijn ook leveranciers
te vinden. Overigens hebben steeds meer leveranciers van
voedingsmiddelen een biologisch assortiment. Vanwege hun brede aanbod
staan zij niet altijd op het Biologische Plein. Bezoekers kunnen deze
exposanten vinden door de biologische route op de beursvloer te
volgen.
Spoedcursus wijnen
Het succesvolle Wijntheater vormt nu het hart van het Wijnpaviljoen.
Iedere dag zijn er tal van proeverijen: variërend van een basiscursus
wijnproeven tot en met een proeverij gericht op honderd jaar Fronsac.
Verder zijn er wijnen te proeven die geselecteerd zijn door Vins
Gastronomiques Controles en de wijnen van de exposanten in het
Wijnpaviljoen. Op maandag vindt de tweede Nationale Huiswijn
Competitie plaats waar wederom coryfeeën deel uit zullen maken van de
jury. De andere beursdagen kennen ieder, naast het algemene programma,
een speciaal thema, te weten: Gezond eten en drinken, De invloed van
wijn op spijs en De wijnkaart anno 2002.
Actuele debatten voor hoteliers en cateraars
Wat brengt 2002? Onder deze noemer vindt een twee uur durend debat
plaats met toonaangevende mensen uit de hotellerie. In het debat wordt
ingegaan op de invloed van de huidige onzekere economische situatie
voor de hotelsector. Hoe zijn bedrijven voorbereid op een eventuele
crisis. Mogelijke onderwerpen zijn crisismanagement, crisismarketing,
security, prijsbeleid, relatiemarketing en dergelijke. De
uiteindelijke invulling van het debat hangt af van de actuele situatie
begin januari.
Ook het debat voor de catering kijkt naar het toekomstperspectief voor
de sector. Onder de titel Is er nog wel toekomst voor de catering?
komen de belangrijkste bedreigingen aan bod. Te denken valt aan
bestelservices, de grotere financiële mogelijkheden bij ouderen, de
individualisering van de arbeidsmarkt, partycatering via de
detailhandel, voedselveiligheid en schaalvergroting onder cateraars.
Vele productintroducties
Veel exposanten gebruiken de Horecava om hun nieuwe producten of
diensten aan de branche te presenteren. Begin november waren er al zon
130 noviteiten aangemeld. Bijzonder is verder de presentatie van 3VO.
In een simulator kunnen bezoekers testen wat de invloed is van alcohol
op hun rijgedrag.
Innovaties krijgen extra aandacht in de presentatie van de Horecava
Innovation Award 2002. De genomineerde producten en diensten voor deze
prijs, verdeeld over de categorieën Food & Beverage, Interior &
Design, Equipment en Services, zijn hier terug te vinden. Op de eerste
beursdag maakt de jury de categoriewinnaars en de overall winnaar
bekend. De Horecava Innovation Award 2002 wordt gesponsord door NUON.
Nieuwe kookwedstrijden
Tot slot zijn er natuurlijk de vele wedstrijden waar vakmensen hun
kunnen laten zien. Nieuw zijn de kwalificatiewedstrijden voor de Coupe
du Monde 2003, een bijzondere wedstrijd voor patissiers. Naast deze
gerechten voor toprestaurants is er op de Horecava een nieuwe
wedstrijd voor het snacksegment, namelijk het Lekkerste Snackmenu.
Vanzelfsprekend zijn er ook de vertrouwde wedstrijden te zien waar
koks, bartenders en andere professionals om de hoogste eer strijden:
de finale van de Nationale Biertapwedstrijden, de
barkeeperswedstrijden, de Nationale Convenience Kookwedstrijden, Het
Lekkerste Broodje van Nederland en de SVH-Manifestatie.
Bezoekersinformatie
Horecava 2002 is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De beurs van
maandag 7 tot en met donderdag 10 januari is dagelijks geopend van
11.00 tot 19.00 uur, alleen de laatste dag sluiten de deuren een uur
eerder. Wie zijn bezoek optimaal wil voorbereiden, neemt eerst een
kijkje op de internetsite: www.horecava.nl
Amsterdam, 16 november 2001