Ingezonden persbericht
The Wine & Food Association - Proefschrift
organiseert in het kader van Horecava 2002,
i.s.m. Amsterdam RAI
de 2e Nationale Huiswijn Competitie
voor
kroegen, cafés, eetcafés, eethuizen, brasserieën, bars, herbergen, hotels en
restaurants
datum: maandag 7 januari 2002
locatie: Amsterdam RAI
Net als vorig jaar organiseert The Wine & Food Association - Proefschrift op
de eerste dag van de Horecava de Nationale Huiswijncompetitie.
Een goede huiswijn fungeert als visitekaartje voor een restaurant, café of
andere eet/drinkgelegenheid. Een toegankelijke en betaalbare huiswijn die
meer dan doorsnee kwaliteit biedt, geeft de wijnminnende gast aanleiding om
vaker terug te komen. Een café-huiswijn moet gewoon toegankelijk en lekker
zijn, een wijn waarvan je graag nog een glas drinkt. Voor restaurants en
eetcafés geldt hetzelfde, alleen moet de huiswijn tevens goed te combineren
zijn met uiteenlopende gerechten op de kaart.
Na de voorronden in december en de eerste week van januari, zal op 7 januari
in de RAI 's morgens de halve finale plaatsvinden. De wijnen die door de
voorselecties zijn gekomen zullen geproefd worden door professionele
proevers en consumenten. 's Middags volgt de finale met een panel waarin een
aantal coryfeeën zitting zal nemen. (Nadere details, tijdstippen e.d. vindt
u binnenkort op onze website www.proefschrift.nl)
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 3 maart in de Sint-Olofskapel van
het Golden Tulip Barbizon Palace te Amsterdam, tijdens het 2e Wine & Food
Festival.
Hoe doet u mee?
- Stuur vóór 11 december uw huiswijn (wit, rood of allebei) naar:
The Wine & Food Association/Huiswijncompetitie 2002
Oudeschans 11
1011 KR Amsterdam
Gelieve per wijn 3 flessen op te sturen, elk voorzien van een sticker met
daarop:
- naam en adres van café of restaurant
- verkoopprijs per fles en per glas
- categorie A (café/kroeg), B (eetcafé), C (restaurant) of D
(toprestaurant - Michelinster(ren), Jeunes Restaurateurs, Patrons
Cuisiniers, Alliance)
- naam importeur
(
Ingezonden persbericht