Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort

Zondag 6 januari wordt op Circuit Park Zandvoort de Nieuwjaarsrace verreden. De wedstrijd is een onderdeel van het Winter Endurance Kampioenschap en gaat over 4 uren. De trainingen vangen om tien uur aan, terwijl de lichten voor de start van de race om half één op groen worden gezet. Naar verwachting zullen circa 55 equipes van start gaan. De toegang tot duinen en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats achter de tribune dient ¤ 5 of Fl. 10,-- te worden betaald.

Na twee wedstrijden uit de serie van vijf, leidt Erik Struylaart in het Winter Endurance Kampioenschap, voor Ronald Morien, Robert Andriessen, René de Groot en Huub Vermeulen.
Het klassement zal waarschijnlijk na de Nieuwjaarsrace geheel overhoop worden gehaald, immers er verschijnen enkele gerenommeerde rijders aan de start, zoals Sandor Van Es, Frans Verschuur en Allard Kalff, terwijl reguliere deelnemers aan deze winterserie , waaronder Cor Euser, in één van de voorgaande twee wedstrijden met pech kampten.
Een volledige deelnemerslijst is nog niet voorhanden, daar de inschrijving voor de Nieuwjaarsrace pas sluit op de ochtend van het evenement zelf.

De deelnemende automobielen komen in de volgende klassen uit: +2000cc, tot 2000cc, tot 1600cc, BMW Compact Cars, Seat Ibiza Tdi, en Donkervoort. De organisatie is in handen van Circuit Park Zandvoort i.s.m. de Stichting DNRT.

Zandvoort, 21 december 2001.

Noot door de redactie:
Voor informatie: Dirk Buwalda, tel. 023-5740760.