Politiebericht Venlo 4-01-2002
Mediabericht 4 januari 2002 (17.45 uur, laatste bericht)

LIMBURG-NOORD 9 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 9 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Wessem, Leunen, Ysselsteyn, Venlo, Weert, Maria-Hoop, Echt en Roermond.

ECHT - Op de Rijksweg is een 34-jarige man uit Roermond betrap op het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat er op de A-2 ter hoogte van Echt vermoedelijk een dronken automobilist reed. De melder bleef positie doorgeven met als gevolg dat de politie de man op de A-2 ter hoogte van de afslag Echt een stopteken kon geven. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben en hij maakte een verwarde indruk. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak wordt door middel van snelrecht afgehandeld.

MARIA-HOOP - Op de Echterboschbaan is een 22-jarige Poolse automobilist aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol van de weg geraakt. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. De man is aangehouden en hij kreeg een rijverbod voor 8 uur opgelegd. De overige bestuurders kregen rijverboden van 1 tot 12 uur.

ROERMOND - Controle `Laat je zak niet rollen`

ROERMOND - De politie heeft bij controles op de Stadsweide, het nieuwe Outletcentrum, donderdagmiddag gesurveilleerd in het kader van het project `Laat je zak niet rollen`. Hierbij was ze regelmatig een aanspreekpunt voor het publiek. In het kader van de euroconversie is er ook toezicht gehouden bij de pinautomaten. Vier fietsers werden bekeurd voor het rijden over de promenade.

VENLO - 5 Drugsaanhoudingen

VENLO - De politie heeft in de afgelopen week in het kader van de integrale aanpak drugsoverlast- en handel in totaal vier personen aangehouden. Er zijn 2,31 kilo marihuana en 11 kilo hashish in beslag genomen. Een persoon kreeg een verblijfsontzegging van 14 dagen. In een woning aan de Puteanusstraat trof de politie in een bergplaats 11 kilo hashish aan verdeeld in 48 plakken, 3 kiloverpakkingen, enkele zakjes en 7 pakketten marihuana met een totaalgewicht van 2,3 kilo. De beheerder van het pand is aangehouden en gehoord.

Venray Verkeerscontrole autogordels

VENRAY De politie heeft vanmiddag een controle gehouden in het centrum van Venray op de Oostsingel, waarbij 8 processen-verbaal zijn uitgeschreven. Er zijn 7 boetes opgemaakt voor het niet gebruiken van de verplichte autogordel, terwijl 1 bestuurder is geverbaliseerd voor het onjuist voeren van een kentekenplaat op de aanhanger. Op de Kruidenlaan werden eveneens 7 bestuurders geverbaliseerd voor het niet gebruiken van de autogordel.

Roermond Snelheidscontrole

ROERMOND Een 31-jarige inwoner van het Beligische Maaseik heeft vanmorgen 300 Euro boete gekregen voor te hard rijden. De man reed over de Hornerweg en werd met de lasergun door de politie gemeten. Hij reed 41 km/u te hard, op het gedeelte waar 80 km/u de limiet is. De man betaalde contant.

Weert Opsporing Verzocht

WEERT De politie van Weert heeft de medewerking van het Avro-programma Opsporing Verzocht gevraagd bij het onderzoek naar de diefstal van een portemonnaie met pinpassen. Deze diefstal vond op 24 september 2001 plaats in een vakantiepark aan de Trancheeweg. De verdachte heeft met de gestolen pinpassen geld opgenomen en is daarbij door een bewakingscamera van de bank gefilmd. Deze beelden worden in de uitzending van a.s. maandag 7 januari getoond. De uitzending vindt plaats om 19.00 uur en om 22.00 uur.