Politiebericht Venlo 4-01-2002
Mediabericht 4 januari 2002 (16.50 uur)

Venray - Fietsenverkoop bij de Politie.

VENRAY - In het kader van slachtofferhulp houdt de politie weer een verkoopdag van gevonden rijwielen. Gedupeerden van fietsendiefstal in de gemeente Venray kunnen in aanmerking komen voor de aankoop van een vervangend rijwiel. Kopers dienen in het bezit te zijn van een aangifteformulier gestolen fiets en moeten een legitimatiebewijs kunnen tonen. Zaterdag 12 januari a.s. vindt de verkoop bij opbod plaats bij het Politiebureau in Venray aan de Leunseweg 4. De fietsenverkoop vindt plaats op de binnenplaats van het bureau. Tussen 11.00 en 12.00 uur kan men eerst kijken of de gestolen fiets daartussen zit. Om 12.00 uur begint de verkoop per opbod, betaling kan alleen in Euros geschieden. Er kan slechts één fiets gekocht worden per aangifte fietsendiefstal. De koper dient wel in het bezit te zijn van een kopie van de fietsendiefstal-aangifte en een geldig legitimatiebewijs. Voor verdere informatie kunt u terecht bij het bekende telefoonnummer van de politie Limburg-Noord: 0900-88 44.

Roermond Verkeersletsel

ROERMOND Bij een aanrijding donderdagavond omstreeks 20.00 uur tussen een personenauto en een bromfiets met twee personen, raakten dezen gewond. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden na behandeling huiswaarts. De aanrijding ontstond doordat de 21-jarige automobilist uit Swalmen op de Wilhelminasingel bij het afslaan naar het Wilhelminaplein de bromfiets over het hoofd zag. Beide berijders, een 16-jarige jongen als bestuurder en een 18-jarig meisje uit Monchengladbach liepen beiden letsel op, waaronder de bestuurder een gebroken duim.

Roermond Gewapende overval

ROERMOND Twee jongens hebben vanmiddag omstreeks 13.10 uur bij een winkel aan de Bakkerstraat een overval gepleegd. Hierbij werd een geldbedrag als buit meegenomen. Beide jongens in de leeftijd tussen 14 en 20 jaar houden zich enige tijd in de zaak op, waarna plotseling een van hen een wapen trekt en de winkelierster hiermee bedreigt. Na een greep in de kassa rennen beiden de zaak uit in de richting van het Munsterplein. Het signalement van beide Nederlands sprekende jongens werd direct aan alle patrouilles in de binnenstad doorgegeven. Een van hen heeft kort blond haar en is ongeveer 1.75 m. lang, de tweede heeft een licht getinte huidskleur en kort zwart haar.