Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 4 januari 2002
16:42 vrijdag 4 januari 2002

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

NIEUW AMSTERDAM
Auto te water
Vrijdagochtend omstreeks 9.30 uur is een 25-jarige man uit Veenoord met zijn auto vanaf de Dikkewijk rechtdoor gereden het water van de Hoogeveense Vaart in. Daarbij raakte hij een verkeersbord. De bestuurder wist ongedeerd op de wal te komen.

EMMEN
Auto gestolen
Donderdagnacht is een rode Peugeot 205 gestolen vanaf de Vogelwikke. De 27-jarige eigenaar bemerkte de diefstal vrijdagochtend.

GIETEN
Houthakkers opgepakt
Naar aanleiding van de omgezaagde bomen tijdens de jaarwisseling aan De Weegbree in Gieten, heeft de politie 5 jongens uit Gieten van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Zij hebben inmiddels bekend dat ze de bomen hebben omgezaagd. Een zesde verdachte moet nog worden verhoord. De schade bedraagt ongeveer zesduizend gulden, en zal vermoedelijk worden verhaald op de daders.

HOOGEVEEN
Zoekactie gestaakt
De zoekactie in de vijver aan de Bieleveldlaan heeft vrijdag geen resultaat opgeleverd, en is inmiddels gestopt.

COEVORDEN
Vrachtauto op de kant
Vrijdagmiddag rond 13.00 uur is een vrachtauto met daarop een container gekanteld, op de rotonde van de Krimweg bij de Monierweg. De chauffeur is daarbij lichtgewond geraakt. De Krimweg is afgesloten in verband met de bergingswerkzaamheden. Deze afsluiting zal vermoedelijk tot in de avond duren. Meer gegevens over dit ongeval zijn nog niet bekend.

COEVORDEN
Dodelijke schietpartij
Vrijdagmiddag tegen 13.45 uur is een 31-jarige man uit Coevorden in de Jeroen Boschstraat doodgeschoten. De verdachte, een 30-jarige plaatsgenoot, meldde zich na de schietpartij bij de politie. Hij is aangehouden. Hij bleek een schotwond in zijn hand te hebben. Vermoedelijk zit de toedracht van deze schietpartij in een langer durend conflict tussen beide. Een nader onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe