Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2002

Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur
Gewapende overval

UTRECHT - Op de Franciscusdreef werd donderdagavond rond half tien een winkel overvallen.

Drie mannen met bivakmutsen drongen met vuurwapens de winkel binnen, dwongen de aanwezige personeelsleden te gaan liggen en bonden hen vast. De overvallers maakten geld en mobiele telefoons buit. De politie kamde direct de omgeving uit, maar heeft de overvallers niet aangetroffen.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie hield vrijdagmorgen rond drie uur een negentienjarige jongeman uit Nieuwegein aan op de Stadhuisbrug na een mishandeling.

De jongeman had na een onenigheid in een uitgaansgelegenheid een andere jongeman (21 jaar, uit Dedemsvaart) en zijn vriendin (16, uit Duiven) mishandeld. Hij werd door portiers naar buiten gewerkt en is daar door de gewaarschuwde politie aangehouden voor mishandeling. De Nieuwegeiner werkte niet mee aan zijn aanhouding en werd geboeid naar het politiebureau gebracht. De Dedemsvaarter en het meisje uit Duiven deden aangifte en werden door de GGD behandeld en doorverwezen naar een dokter.

Aanrijding

UTRECHT Zeven personenautos waren donderdagavond rond kwart over zes betrokken bij een aanrijding op de A27. De voorste auto remde, de andere autos konden niet op tijd stilstaan en knalden op de voorganger. Twee personen hadden nek- en rugklachten, maar niemand is naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk moesten enkele autos worden weggesleept.

Jongetjes spelen met vuur: huis in brand

UTRECHT Een drie- en een vijfjarig jongetje veroorzaakten donderdagmiddag tegen vier uur brand in een woning aan de Nieuwlichtstraat door met vuur te spelen. De jongetjes hadden in een logeerkamer een brandje gesticht, kregen dit niet uit maar hadden de familie beneden niets verteld. Een knal maakte de bewoners en bezoekers attent op de brand. Iedereen kon zich in veiligheid brengen en de brandweer bluste het vuur. Een 32-jarige Utrechtse moest een opgelopen wond boven het oog in het ziekenhuis laten hechten.