Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 januari 2002


Parkeercontrole Noordwijk (D1)
De politie heeft donderdag 3 januari een parkeercontrole gehouden op de Heilige Geesteweg. Hier geldt een parkeerverbod. In totaal stonden 9 auto's fout geparkeerd. Hiervoor zijn bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding Sassenheim (D1)
Op een afrit van de A44 vanuit de richting Den Haag heeft donderdag 3 januari rond 18.45 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 42-jarige Voorhouter reed in de richting van de T-splitsing met de Haarlemmertrekvaart. Hij moest remmen omdat het stoplicht op rood sprong. De automobilist achter hem, een 33-jarige Noordwijker, kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen zijn achterkant aan. Een 11-jarige jongetje dat achterin de auto zat bij de Voorhouter hield aan de aanrijding nekklachten over.

Parkeerbonnen Leiden (D4)
De politie heeft tijdens een surveillance op de fiets geconstateerd dat op de Houtlaan verschillende auto's fout geparkeerd stonden. In totaal zijn er vier parkeerbonnen uitgedeeld.

Onverzekerd en onder invloed Leiden (D4)
Een 59-jarige Leidenaar is vrijdagnacht 4 januari rond 01.40 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie controleerde de man op de Speykstraat. Deze verklaarde niets gedronken te hebben, maar de eerste test gaf het tegenovergestelde aan. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal. Bovendien bleek de auto onverzekerd te zijn. Hier is een boete voor uitgeschreven.

Verkeersongeval letsel Alphen a/d Rijn (D3)
Op de kruising Concertweg/Bachsingel, heeft gisterenochtend, 3 januari rond 10.00 uur, een aanrijding plaatsgevonden tussen een 67-jarige automobiliste uit Alphen a/d Rijn en een 60-jarige fietster eveneens uit Alphen a/d Rijn. De 67-jarige automobiliste reed over de Bachsingel, komende uit de richting van de Mozartsingel. Op het kruispunt met de Concertweg wilde zij linksaf de Concertweg op rijden, daarbij verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende fietster. De fietster is met rugklachten naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D3)
Een 42-jarige man uit Alphen a/d Rijn is gisterenmiddag, 3 januari rond 16.30 uur, aangehouden wegens rijden onder invloed. De man is op het Hazeveld aangehouden. Op het politiebureau blies de man 650 Ug/l op het ademanalyseapparaat. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod van zeven uur.

Aanhouding in geweldszaak Alphen a/d Rijn (D3)
Politie Alphen a/d Rijn heeft gisterenavond, 3 januari, een 30-jarige Alphenaar in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 58-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn. De man kwam eerder die avond bij de woning van de vrouw, aan de Topaasplantsoen, omdat hij op zoek was naar haar zoon. Toen de vrouw weigerde de deur open te doen, trapte hij de deur in en sloeg haar.

Diefstal uit bedrijf Waddinxveen (D2)
In een bedrijf aan de Coenecoop werd tussen woensdag 2 januari 20.00 uur en donderdag 3 januari 08.30 uur ingebroken. Het is nog onbekend hoe men wist binnen te komen. In het pand werden enkele kasten opengebroken en doorzocht. Weggenomen werden een aantal bonnen en een geldbedrag.

Vrouw beroofd van tas Gouda (D2)
Een 40-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d Ijssel heeft aangifte gedaan van beroving van een plastic tas met goederen. De vrouw stond omstreeks 15.40 uur op het eerste perron van het station aan de centrum-kant toen een man van ongeveer 22 jaar probeerde een plastic tas uit haar handen te trekken. De vrouw bood weerstand waardoor zij ten val kwam. De tas scheurde en de man ging er met vandoor de trappen van het station af. De vrouw mist een aantal vliegtickets en toiletartikelen. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en zoekt getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.

Vrouw beroofd van tas Gouda (D2)
Een 52-jarige vrouw uit Gouda is op donderdag 3 januari omstreeks 16.45 uur beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Voorwillenseweg ter hoogte van de Marathonlaan toen twee jongensvan ongeveer 18 jaar haar rugtas uit de afgesloten fietstas wegtrokken. Hierdoor kwam zij bijna ten val. De jongens gingen er vandoor in tegenovergestelde richting. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en zoekt getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.

Auto van dijk gereden
Politie zoekt bestuurder bestelbus Bergambacht (D2)
Een 37-jarige automobiliste uit Bergambacht is op donderdag 3 januari omsteeks 08.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobiliste reed over de Lekdijk West in de richting van Lekkerkerk. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een bestuurder van een zwarte bestelbus. Omdat deze bestuurder aan de linkerzijde van de weg reed ging de automobiliste uiterst rechts rijden. Bij het passeren had de automobiliste echter te weinig ruimte. De automobiliste remde af, maar vermoedelijk door het gladde wegdek raakte haar voertuig in de slip waarna deze begon te tollen. Het voertuig raakte een hekwerk en sloeg over de kop en kwam op de zijkant onder aan de dijk te liggen. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval en is op zoek naar de bestuurder van de zwarte bestelbus, vermoedelijk een Mercedes Vito. De politie wil ook graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, 0900 8844.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326