---

Ministerie van Defensie



---

nieuwjaarstoespraak minister

Minister De Grave blikt terug op bewogen jaar

04-01-2002

Minister Frank de Grave van Defensie heeft vanmorgen (4 januari) tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op het ministerie traditiegetrouw het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarstoespraak. De minister keek terug op een bewogen jaar vol actie, veranderingen en drama. "Het dieptepunt was natuurlijk de gebeurtenissen van 11 september, waarvan de nasleep nog steeds voelbaar is."

"In 2001 is er weer veel van Defensie gevraagd en hebben we ook veel gegeven. Ik denk daarbij aan missies in Bosnië, de Hoorn van Afrika en Macedonië, en natuurlijk zeer recentelijk de ontwikkelingen omtrent Afghanistan", aldus de Grave. In dit kader noemde de bewindsman ook de binnenlandse activiteiten van Defensie ten tijde van de Mond- en Klauwzeercrisis en de extra inzet van militairen na 11 september ten behoeve van de binnenlandse veiligheid.

Minister De Grave nam de gelegenheid te baat om alvast een blik vooruit te werpen op de naderende verkiezingen. De Grave stelde dat zowel staatssecretaris Van Hoof als hij de komende maanden zeker niet op hun lauweren zullen rusten. "Tot de verkiezingen is het 'business as usual'. Daarmee onder meer doelend op de opvolging F-16, afstoting van de Defensie Telematica Organisatie, verschijning van het NIOD-rapport en verdere ontwikkeling van het EVDB. (foto´s: Peter Wiezoreck)

Nieuwjaarstoespraak van minister Frank de Grave

nieuwjaarstoespraak minister