LTO Nederland

Gezamenlijke presentatie op de Vakantiebeurs

Meer mogelijkheden voor verblijf en recreatie op het platteland

Vrijdag 4 januari 2002 - Agrarische ondernemers bieden steeds meer mogelijkheden voor verblijf en recreatie op het platteland. Naast het kamperen bij de boer is er een groeiend aanbod aan bed en breakfast, hoevelogies, appartementen en luxe hotelkamers op karakteristieke locaties. Dit blijkt uit de gezamenlijke stand Gast op het platteland, die bijna veertig regionale en landelijke organisaties hebben op de komende Vakantiebeurs in Utrecht. LTO-Nederland heeft deze presentatie op de beurs gestimuleerd en gecoördineerd.

Om de dagrecreatie en een meerdaags verblijf op het platteland aantrekkelijk te maken wordt een diversiteit van activiteiten geboden om bezoekers een prettig verblijf te bezorgen. Aan wandelen en fietsen in het buitengebied worden steeds meer bezienswaardigheden en activiteiten gekoppeld, waaruit bezoekers eigen keuzes kunnen maken voor vertier en verzorging van de innerlijke mens. Op veel bedrijven is bovendien te zien hoe allerlei gerechten worden gemaakt.

Bezoekers kunnen een keuze maken uit talloze mogelijkheden voor poldersport, varen, rondleidingen door het boerenland, kunst, cultuur en talloze ambachten en volop kansen om monumentale agrarische boerderijen te bezoeken. In de stand krijgen bezoekers van de Vakantiebeurs een indruk van allerlei mogelijkheden en nieuwe ideeën voor recreatie en verblijf op het platteland.

De Vakantiebeurs wordt gehouden van 9 t/m 13 januari a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand Gast op het platteland is te vinden in de doorgang van hal 8 naar hal 9. De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Alle deelnemende organisaties, bedrijven en verenigingen staan in een folder en op de website www.gastophetplatteland.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea Terbijhe (tel. 070 3382737 en e-mail: a.terbijhe@wlto.nl).

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: info@lto.nl

(Auteur: LTO-Nederland)