TNT Post Groep NV

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TPG overhandigt eerste exemplaar aan bruidspaar

PTT Post geeft speciale postzegels uit ter gelegenheid van koninklijk huwelijk

Koninklijke PTT Post brengt op 10 januari twee speciale postzegels uit ter gelegenheid van het voorgenomen huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002. De zegels, die samen als een velletje verkocht zullen worden, hebben beiden een frankeerwaarde van 39 eurocent. De oplage van de uitgifte bedraagt 1,5 miljoen velletjes, die verkrijgbaar zullen zijn bij Postkantoren en via www.postshop.nl. Het eerste exemplaar van de postzegels zal TPG-bestuursvoorzitter Peter Bakker aanbieden aan het bruidspaar op 9 januari op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Bakker onderstreept de bijzondere band van TPG-onderdeel PTT Post met het Nederlandse koningshuis: "Beeltenissen van koningen en koninginnen van het Huis van Oranje Nassau vormen een rode draad door de geschiedenis van de Nederlandse postzegel. De eerste postzegel van ons land verscheen in 1852 met een portret van Koning Willem III, de over-over-overgrootvader van kroonprins Willem-Alexander. PTT Post, dat het predikaat Koninklijke met gepaste trots draagt, hoopt met deze zegels bij te kunnen dragen aan de nationale feestvreugde rond het koninklijk huwelijk."

Het ontwerp van de twee postzegels is gebaseerd op een tweetal foto's dat op verzoek van PTT Post is gemaakt door de fotograaf Bart Marijnen van Picture Report te Amsterdam. De kleurbanen in het ontwerp vormen de Hollandse driekleur met oranje wimpel en de cijfers 2-2-2; deze verwijzen uiteraard naar de huwelijksdatum 2 februari 2002.

Het postzegelvelletje is ontworpen door Mevis en Van Deursen uit Amsterdam. Zij hebben in het verleden meer postzegelontwerpen voor PTT Post gemaakt, waaronder de Filmzegels uit 1995 en in 2001 de postzegel gewijd aan Rotterdam Culturele Hoofdstad.

Koninklijke PTT Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent. TPG heeft ruim 135.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 ¤ 9,9 miljard en groeide in de eerste negen maanden van 2001 met 16,6 procent. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

Noot aan de redactie (

TNT Post Groep NV