PERSBERICHT

Software Developers Group Netherlands richt .NET sectie op .NET van groot belang voor developers

Winterswijk, 4 januari 2002 - In 2002 heeft de SDGN er een sectie bij: .Net. SDGN verwacht dat .Net in de komende jaren voor ontwikkelaars van software een belangrijk thema zal zijn. Om daar vroegtijdig op in te springen heeft de SDGN de .Net sectie opgericht. Pepijn Smits, bestuurslid SDGN: "We zijn altijd een user-driven organisatie geweest: de developer zelf bepaalt in hoge mate welke onderwerpen behandeld worden. Meestal duurt het een aantal maanden voordat een nieuwe programmeeromgeving breed wordt geaccepteerd. Dan pas lopen we ook tegen zaken aan die wij als developers met onze collega's willen bespreken. Tegen die tijd weet men zélf inmiddels genoeg om meer informatie te kunnen absorberen, bijvoorbeeld door sessies van guru's op hun gebied. Daarom vinden we dat de tijd nu rijp is voor een aparte .Net sectie."

Remi Caron, voorzitter .Net sectie: "Het is voor .Net in Nederland prettig dat dit kanaal er bij is gekomen. SDGN is en blijft een onafhankelijke vereniging en zal vaak een frisse en kritische invalshoek hebben. Als iets niet werkt zeggen we dat gewoon en laten het zien ook. Daar staat tegenover dat als het goed is, we dat ook zeker niet onopgemerkt zullen laten. In dat kader ben ik blij met de .Net sectie want ik ben er van overtuigd dat het een belangrijke rol zal gaan spelen."

Met de aanstaande introductie van Visual Studio .NET en het .NET Framework breekt er een enerverende tijd aan voor developers. Aan de vooravond van deze introductie is Microsoft daarom verheugd dat de SGDN in het licht van al deze nieuwe ontwikkelingen de .NET sectie heeft opgericht. "Voor het succesvol gebruik van deze nieuwe technologie is kennis de sleutel tot succes. Vandaar dat Microsoft de SDGN waar mogelijk zal ondersteunen bij dit initiatief", aldus Derk Wagelaar, .NET marketing manager van Microsoft Nederland.

De Software Developers Group Netherlands
Software Developers Group Netherlands (SDGN) brengt sinds 1990 Professionele Developers met elkaar in contact. Het is een onafhankelijk platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. SDGN is een organisatie door en voor Development professionals en is een van de grootste in zijn soort ter wereld. SDGN hecht veel waarde aan onafhankelijkheid, professionaliteit en continuïteit. Er zijn op dit moment zo'n 1000 developers aangesloten bij SDGN. Het lidmaatschap kost EUR 295,-- per jaar.

Diensten van Software Developers Group Netherlands:
- specifieke aandacht voor de volgende omgevingen: Delphi, Visual Objects, Internet Development, Microsoft Development en nu ook .Net;
- brede aandacht voor algemene developers topics;
- een jaarlijks 2 daags Developers congres "Conference to the Max", het enige Developerscongres in Nederland. Meer dan 100 sessies in 5 tracks en zo'n 25 sprekers uit binnen- en buitenland;
- vier maal per jaar eendaagse congressen "Conference to the Point", met elk zo'n 15 sessies.
- het vakblad SDGN Magazine;

- actuele website (www.sdgn.nl), inclusief waardevolle discussierubrieken;
- een nieuwsbrief welke wekelijks per e-mail verschijnt;
- interessante aanbiedingen en kortingen voor leden en bovenal:
- een netwerk van gelijkgestemde professionals.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Software Developers Group Netherlands
Postbus 506, 7100 AM Winterswijk
Telefoon: 0543-51 80 58, fax: 0543-51 53 99
E-mail: info@sdgn.nl, Website: http://www.sdgn.nl
Contactpersoon: Joop Pecht