Ingezonden persbericht

IDC: Internet Security Systems voor tweede jaar op rij wereldwijd marktleider Intrusion Detection en Vulnerability Assessment

Behoud marktpositie door groei omzet en marktaandeel

Capelle aan den IJssel, Brussel, 4 januari 2001 - Internet Security Systems (Nasdaq: ISSX) is in een recent marktonderzoek van IDC uitgeroepen tot marktleider op het gebied van Intrusion Detection en Vulnerability Assessment (IDnA). In het rapport 'Minding the Store, Intrusion Detection and Vulnerability Assessment Market Forecast and Analysis Update, 2000-2005' gaf IDC aan dat ISS met 33% marktaandeel de IDnA-markt in 2000 aanvoerde. Hiermee is het marktaandeel van ISS bijna het dubbele ten opzichte van het aandeel van directe concurrenten. Bovendien blijft de marktpositie van ISS groeien. In vergelijking met het jaar daarvoor jaar groeide het marktaandeel met 73%.

"ISS loopt al sinds 1994 voorop in ontwikkeling van kwetsbaarheidanalyse-software. We richten ons volledig op het leveren van geavanceerde software en service-oplossingen die de bedrijfskritische informatie-infrastructuren van onze klanten beschermen", zegt Tom Noonan, President en CEO van ISS. "Omdat de bedreigingen de afgelopen jaren aanzienlijk zijn toegenomen, hebben we een grote verantwoordelijkheid voor onze klanten. Dit rapport onderstreept dat we een krachtige oplossing leveren voor effectieve bescherming. Op basis van onze hoogwaardige technologie ontwikkelen we de IDnA-oplossing verder tot een schaalbaar platform. Dit centraal beheerde systeem biedt netwerken, servers en desktops bescherming tegen aanvallen door de combinatie van inbraakdetectie, kwetsbaarheidanalyses en actieve blokkering."

In het rapport verdeelt IDC de markt in vijf segmenten: op netwerk en host gebaseerde inbraakdetectie, op netwerk en host gebaseerde kwetsbaarheidanalyse en hardware appliance inbraakdetectie. ISS biedt als een van de weinige leveranciers een oplossing voor alle softwarecategorieën en bevestigt zo de kracht van haar RealSecure Protection Platform.

Volgens IDC veroverde ISS in 2000 43% van de markt voor inbraakdetectie. In de markt van host gebaseerde IDnA-software waren de groeicijfers 331% voor inbraakdetectie en 164% voor kwetsbaarheidanalyses. Bovendien zal de marktpositie van ISS in de markt van host en netwerk gebaseerde IDS (Intrusion Detection Systems) verder versterkt worden door de overname van Network ICE. Dit bedrijf realiseerde een groei van 424% voor de IDnA-omzet in 2000 ten opzichte van 1999. In het network based segment bezit ISS 51% van de intrusion detection-markt en 48% op het gebied van kwetsbaarheidanalyse.

IDC verwacht dat de IDnA markt ook in de toekomst sterk blijft. Volgens voorspellingen van IDC zal de jaarlijkse groei tussen 2000 en 2005 rond de 23% liggen. Het aantal bedreigingen voor netwerken en hosts blijft immers hoog. Bovendien voorziet IDC een trend in het samenvoegen van op host en netwerk gebaseerde inbraakdetectie-software. Een aanpak die ISS al sinds 1999 toepast.

Internet Security Systems
Internet Security Systems is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet. ISS beschermt zo waardevolle informatie en zorgt voor veilige en ononderbroken e-business. ISS levert inbraakdetectie- en kwetsbaarheids- analyseoplossingen en op afstand beheerde beveiligingsdiensten, strategische consultancy en opleidingen. Het bedrijf is hiermee beveiligingsleverancier voor meer dan 8.000 klanten wereldwijd, waaronder de tien grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten.
Internet Security Systems - opgericht in 1994 - heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en vestigingen in Belgie, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italie en Duitsland. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Noord-Amerika, Azie, Australie, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Meer informatie is beschikbaar op de website van ISS: www.iss.net.