Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Vrijdag 4 januari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 37 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 3 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed kort voor middernacht door de Kleine Staat waar een politiepatrouille hem controleerde. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken, hetgeen nog eens bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook een 27 jarige automobilist woonachtig te Maastricht werd de afgelopen nacht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij reed omstreeks 02.20 uur met hoge snelheid in zijn auto over de autosnelweg Heerlen-Maastricht. Op de Geusseltkruising reed de bestuurder rechtsaf waarbij hij een rood licht negeerde en bleef vervolgens hard rijden. Op de Statensingel te Maastricht volgde daarna een controle, waarbij de bestuurder een alcoholblaastest moest afleggen. De uitslag gaf aan dat hij alcohol gedronken had waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen de 0.9 en 1.0 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt wegens de gepleegde verkeersovertredingen en het alcoholgebruik. Na verhoor kon hij huiswaarts met en rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Valkenburg, wilduitkijk in brand gestoken:
De politie heeft donderdag 3 januari 2002 tegen twee jongeren afkomstig uit Valkenburg proces-verbaal opgemaakt wegens het in brand steken van een wilduitkijk.
Een getuige zag donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur in het bosgebied tussen Sibbe en Scheulder een houten wilduitkijk in brand staan. De brand was al dermate ver gevorderd dat de uitkijk geheel verloren ging. Bij een onderzoek in de directe omgeving trof de getuige twee jongens aan die verantwoordelijk bleken voor het in brand steken van de wilduitkijk. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal, 13 en 14 jaar en afkomstig uit Valkenburg, meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Het buro Halt zal voor een verder afhandeling zorg dragen. Ook het verhaal van de schade, geschat 250, zal door het genoemde buro worden afgehandeld.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op vrijdag 4 januari 2002 heeft op de Bosscherweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 1004 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 209 bestuurders harder te rijden dan de geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.