Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 12.55 uur) Vrijdag 4 januari 2002

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
Op donderdag 3 januari 2002 heeft de politie in een woning aan de Debussystraat te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar kreeg van de Officier van Justitie een boete opgelegd van 682. Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij stelde de politie donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur een onderzoek in een woning in aan de Debussystraat te Sittard. De politie bezocht de woning en rook staande voor de woning de sterke lucht van hennep al. Na aankloppen werd opengedaan door een man die van onder tot boven onder de hennepbladeren zat en nog een schaar in zijn handen had. Hij bleek gestoord te zijn bij knipwerkzaamheden van de hennepplanten. De politie trof in de kelder van de woning de hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 136 hennepplanten die beschenen werden door 7 assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan en een afzuiginstallatie, alsmede zeven transformatoren, een hygrometer, tijdschakelaars een verwarmingselement en stekkerdozen. Na monsterneming van de hennepplanten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De eigenaar bleek ook nog met het betrekken van stroom, benodigd voor de kwekerij, geknoeid te hebben . Deze betrok hij illegaal van Essent. Deze zal nog een navordering doen met betrekking tot de verbruikte stroom.
De eigenaar van de kwekerij werd door de politie aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De officier van Justitie legde hem in het kader van Snelrecht een boete op van 682. Na verhoor kon hij weer huiswaarts.

Sittard, hert overleeft aanrijding niet:
Donderdag 3 januari 2002 vond op de Tudderenderweg te Sittard een aanrijding plaats tussen een personenauto en een hert. De automobilist werd donderdagavond plotseling geconfronteerd met een de weg overspringend hert welke hij niet meer kon ontwijken. Na een forse klap stapte de automobilist uit en trof een aangereden hert aan. Het hert gaf kort daarna de geest. De ter plaatse gezonden politiepatrouille zorgde ervoor dat het hert werd opgehaald. De automobilist had schade aan zijn auto opgelopen. Een koplamp bleek geheel vernield te zijn. Echter dat vond hij maar bijzaak. De schade aangebracht aan de natuur vond hij veel erger.

Elsloo, woninginbraak:
In een appartement gelegen op de derde etage van een woning aan de Aan t Brikkewerk te Elsloo werd de afgelopen week ingebroken. De bewoner thuisgekomen van een vakantie trof de voordeur van zijn woning opengebroken aan. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij diverse schriftelijke bescheiden, bankpassen en een geldbedrag van ongeveer 7000 brfrs ontvreemd werden. In hetzelfde appartementencomplex bleek net voor de Kerstdagen in een andere appartement een poging tot inbraak plaatsgevonden te hebben. Gelet op de aangerichte schade betreft het waarschijnlijk dezelfde inbreker.