Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 4-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Schoorsteenbrandjes
URK / BIDDINGHUIZEN De brandweer heeft donderdagavond uit moeten rukken naar de Singel op Urk voor een schoorsteenbrandje. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt. Donderdagavond heeft de brandweer aan de Weidehof een Biddinghuizen eveneens een schoorsteenbrandje moeten blussen. Ook hier bleef de schade beperkt. De ambulance is ter plaatse geweest, maar hun inzet was niet nodig.

Autobrand
EMMELOORD Donderdagnacht is aan de Morrastraat een auto volledig uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Ondanks dat de auto dicht bij een woning stond geparkeerd, liep de woning geen schade op. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement.

Woninginbraken Dronten
DRONTEN Dronten is in de nacht van 2 op 3 januari geteisterd door een vijftal woninginbraken in De Reiger, De Houtsnip en de Ketting. De politie heeft donderdag een buurtonderzoek uitgevoerd. Dit heeft tot nu toe nog geen bruikbare tips opgeleverd.

Aanhouding heling
LELYSTAD De politie heeft donderdagmiddag bij de afrit Lelystad/Harderwijk een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Dronten aangehouden op verdenking van heling. Ze hadden eerder die ochtend bij een Grenswisselkantoor (GWK) in Amsterdam een aanzienlijk bedrag aan guldens omgewisseld in euros. Beide verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Aanhouding graffiti
LELYSTAD De politie heeft donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Lelystad aangehouden voor vernieling. Hij had bij de Larserdreef treinen voorzien van graffiti. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, rende de jongen weg in de richting van het natuurgebied. Na een achtervolging van enkele kilometers kon de jongen worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Aanhouding vernieling autos
ALMERE In de buurt van de Eindhovenstraat is donderdagmiddag een 26-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan enkele autos. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Onderweg spuugde hij naar de agenten en uitte enkele beledigingen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Wietplantage ontruimd
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de IJmuidenstraat een wietplantage ontruimd. In totaal 411 wietplantjes en diverse apparatuur is ter vernietiging afgevoerd.

Aanhouding vernieling
ALMERE Donderdagavond is op de Runmolenstraat een 18-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling. Hij had even daarvoor een ruit vernield van een woning. De verdachte is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Brand in kelderbox
ALMERE De brandweer heeft donderdagmiddag op de S. van Ravesteijnstraat een brand in een kelderbox moeten blussen. Er ontstond een behoorlijke rookontwikkeling. Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog onbekend.