Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 4 januari 2002
10:17 vrijdag 4 januari 2002

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot maandagochtend as.)

ASSEN
Auto te water
Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur reed een 27-jarige vrouw uit Assen met haar auto over het Kanaal. Ze wilde linksaf het Mercuriusplein oprijden toen plotseling het gas bleef hangen. In plaats van linksaf stuurde ze naar rechts het water in, samen met een 27-jarige man uit Assen die bij haar in de auto zat. Een 26-jarige man uit Assen zag dit gebeuren en sprong in het water. Hij hielp de beide inzittenden uit de auto en even later stonden ze alle drie, koud en nat maar ongedeerd, op de kant.

VEENHUIZEN
Aanvulling persbericht donderdagavond
Bij het ongeval zijn twee personen zwaar gewond geraakt. Een 40-jarige vrouw uit Beilen liep diverse botbreuken op. Zij is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Een 7-jarig jongetje uit Bovensmilde, dat bij haar in de auto zat, is daar met hersenletsel opgenomen.
In de auto die achter op de bestelauto botste zaten twee mannen, een 22-jarige man uit Grouw en een 23-jarige man uit Folsgare. De eerste liep een gebroken arm op; de ander een pijnlijke lies.

SPIJKERBOOR
Alcomobilist
Donderdagnacht tegen 2.00 uur 53-jarige man uit Kiel Windeweer met zijn auto over de Molenwijk. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De ademtest wees 410 aan, wat een snelrechtdagvaarding opleverde.

HOOGEVEEN
Alcomobilist
Donderdagnacht rond 2.45 uur reed een 30-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Nadirlaan. Bij controle blies hij 330. Dit leverde hem een boete op van 190 euro op.

SLEEN
Woninginbraak
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Meulenakker. De 39-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat het keukenraam aan de achterzijde was geforceerd. Uit de woning is geld weggenomen, een GSM, en een videocamera.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe