Politieberichten Hollands Midden




Inbraak in woning Noordwijkerhout (D1)
Van oud op nieuw werd er ingebroken in een woning aan de Leidsevaart. Een ruit werd ingeslagen. De bewoners waren op vakantie. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen.

Inbraak in woning Katwijk (D1)
Tussen kerst en nieuwjaarsmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Dahliastraat. Een deur werd opengebroken. De inbraak vond plaats tijdens de vakantie van de bewoner. Deze ontdekte het bij zijn thuiskomst. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de woning gestolen is.

Inbraak in woning Noordwijk (D1)
In de middag of vroege avond van nieuwjaarsdag werd er ingebroken in een woning aan de Boekerslootlaan. Een deur werd opengebroken. Zeker is dat diverse goederen uit de woning werden gestolen. Wat precies is nog niet bekend.

Snelkraak bij elektronicawinkel Hillegom (D1)
Op woensdag 2 januari rond 04.15 uur pleegden twee onbekende mannen een snelkraak bij een winkel in elektronica aan de Hoofdstraat. Getuigen meldden de politie dat de twee bezig waren in te breken. Op het moment dat meerdere politieauto's onder andere uit de regio Kennemerland bij de winkel aankwamen hadden de mannen het hazenpad gekozen. Wat overbleef waren stille getuigen zoals een ingegooid raam, een vernield beveiligingshek en verplaatste televisies. Op dit moment is nog niet bekend of de snelkrakers toch nog kans zagen om iets uit de winkel te stelen.

Schuur in de brand Koudekerk a/d Rijn (D3)
Een schuur van een woning aan de Beneluxstraat is op dinsdag 1 januari omstreeks 18.45 uur geheel uitgebrand. De bewoner hoorde een harde knal en zag direct daarop vlammen uit de schuur komen. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Een naastgelegen schuur liep rook- en waterschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat een electrische radiotor gevuld met olie uit elkaar was geklapt.

Diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn (D3)
In een bedrijf aan de Koperweg werd op dinsdag 1 januari omstreeks 21.45 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een raam in te gooien. Weggenomen werd een televisie, video, computer, kopieermachine en een autoradio. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Rijden onder invloed Woerdense Verlaat (D5)
De politie heeft op woensdag 2 januari omstreeks 02.10 uur een 49-jarige automobilist uit Noorden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist slingerend rijden over de Uitweg in Nieuwkoop en hielden hem staande. Op het politiebureau werd bij hem een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 645 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.



Woninginbraak Leiden (D4)
In de nacht van maandag 31 op dinsdag 1 januari is er ingebroken in twee woningen aan de Boshof. In beide gevallen is er aan de achterkant een raam opengebroken. In de ene woning zijn sieraden weggenomen, in de andere woning wordt niets vermist. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. De technische recherche onderzoekt of de dader(s) mogelijk sporen hebben achtergelaten. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Inbraak NS-kantoor Waddinxveen (D2)
In een kantoor van de NS is in de vroege ochtend van dinsdag 1 januari ingebroken. Een beveiligingsbeambte ontdekte de inbraak rond 06.30 uur. Men is binnengekomen door een ruit te vernielen. Uit de kantoorruimte ontbreekt een faxmachine.

Inbraak Gouda (D2)
Tijdens de jaarwisseling is ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg. Toen de bewoners op nieuwjaarsdag 's middags thuiskwamen troffen ze een groot gat in het raam aan. Ook was de schutting vernield. Het hele huis bleek te zijn doorzocht. Uit de woning zijn geld en bankpassen meegenomen.