Politiebericht Uden 1-01-2002
Politiebericht district De Leijgraaf

POLITIEMAN MISHANDELD VEGHEL

Op 1 januari 2002 omstreeks 04.05 uur is een 39 jarige politieman van de Politie Brabant-Noord mishandeld door een 30 jarige man uit Veghel. Op de Markt te Veghel stond de verdachte bij een auto te zwaaien. Toen de politiesurveillan-ce terplaatse stopte om te informeren wat er aan de hand was, kreeg de politieman direct een volle vuistklap in zijn gezicht. De politieman moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en liep o.a. een gebroken neus op. De verdachte is na een korte worsteling aangehouden en ingesloten.

KERSTBOOMBRAND BOEKEL

Op het Sint Agathaplein te Boekel is op 31 december 2001 omstreeks 22.40 uur brand ont-staan in de kerstboom. Onbekenden hadden een jerrycan met benzine onder de boom ge-gooid.

AUTOBRAND MARIAHEIDE

Op de Versantvoortstraat te Mariaheide is op 1 januari 2002 omstreeks 00.45 uur een perso-nenauto uitgebrand. Oorzaak onbekend.

WONINGBRAND UDEN

Op de Efferen te Uden is op 1 januari 2002 omstreeks 01.25 uur brand ontstaan in een wo-ning. De brand ontstond door een brandende kaars. Hierdoor verbrandde een bankstel en gordijnen. Ook het plafond liep schade op. Bewoner kon zelf de brand blussen en brandweer bluste de brand na.

BEROVING UDEN

Een 28 jarige man uit Vorstenbosch is op 1 januari 2002 omstreeks 03.40 uur op de Kerk-straat te Uden beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer zat in een taxi, die moest stop-pen omdat er twee auto`s voor hem stil stonden. Plotseling kwamen uit deze auto`s een aantal personen, die het slachtoffer hardhandig de portemonnee afpakten. Vervolgens verdwenen de mannen weer in de auto`s. Korte tijd later kon de politie een 21, 23 en 25 jarige man uit Den Bosch, een 20 jarige man uit Delft, een 24 jarige man uit Portugaal en een (leeftijd onbekend) man uit Rosmalen aan-houden. De mannen zijn inverzekering gesteld.

SCHIETPARTIJ ZEELAND

Op 1 januari 2002 omstreeks 07.10 uur is op de Kerkstraat te Zeeland geschoten op portiers van een horeca gelegenheid in de Kerkstraat te Zeeland. Kort hiervoor ontstond er een vechtpartij in de horecagelegenheid tussen een 10-tal personen en de portiers. Het lukte de portiers de mannen naar buiten te werken. De daders gingen weg in een personenauto, waarna enkele keren op de portiers werd geschoten. Enkele portiers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Ook enkele gasten liepen verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij en schietpartij.